bannerPos

Uændret notering for Nord-West

Uændret notering for Nord-West.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
06-07-2020 10:47
I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

På den måde vokser udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked. Tyske omsættere vurderer, at ca. 70.000 slagtesvin udsættes til slagtning for hver uge Tönnies-slagteriet er lukket. Og hvis slagtesvinestalden ikke tømmes, så kan man heller ikke købe nye smågrise. På grund af den gode forsyningssituation stiger prispresset på det tyske slagtesvinemarked. Allerede i onsdags faldt den tyske notering med 6 cent (45 øre), og markedsinteressenter frygter yderligere prisfald i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

En meget vigtig beslutning blev i fredags truffet af det tyske forbundsråd, altså delstaternes parlament. Stort set alle tyske søer skal være løsgående. Søerne må kun fikseres i maks. 5 dage efter faring og kort tid før inseminering. For at afskaffe bokse i løbeafdelingen har smågriseproducenten en overgangsperiode på 8 år til rådighed, for farestalden er det 15 år. Men allerede om 3 år skal smågriseproducenten have udarbejdet et koncept for staldombygningen, og efter yderligere 2 år skal han søge om byggetilladelse. Når søerne er i løsdrift, skal en so have 5 kvadratmeter til rådighed.

Tyske markedsinteressenter regner med, at næsten alle smågriseproducenter skal ombygge deres stalde på grund af den nye lovgivning. Selvom den tyske regering vil støtte staldombygningen med i alt 300 mio. euro (2,2 mia. kroner) forventer man, at mange smågriseproducenter ikke vil investere i staldombygningen og stoppe produktionen. Nogle eksperter betegner beslutningen fra i fredags som et dødsstød for den tyske smågriseproduktion.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil falde med 6 euro (45 kr.) til 49,00 euro (402 kr. inkl. vægtregulering).

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next