bannerPos

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Medejer af Glamsbjerg Maskincenter Kristian Bøgedal Jørgensen fejrer sin 50-års fødselsdag med åbent hus-reception på fredag den 31. juli.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
27-07-2020 08:14
Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Tjansen efter skoletid på en nabogård vakte interessen for landbrugsmaskiner for Kristian Bøgedal Jørgensen. Lige siden har maskiner været omdrejningspunktet for købmandssønnen fra Knarreborg, som på fredag den 31. juli kan fejre sin 50-års fødselsdag.

Det sker i tidsrummet fra klokken 12 til 17 på Glamsbjerg Maskincenter, som han har været medejer af siden 2017 sammen med de to kompagnoner, Ulrik Bøgelund og Søren Bech Sørensen.

I dag handler det primært om salg og kundekontakt for Kristian Jørgensen, men maskinkarrieren startede, da han efter skolen som 16-årig kom i lære som landbrugsmaskinmekaniker hos Jens Thybo A/S i Hårby.

Derefter var han montør i nogle år hos Stevnhoved & Søgaard A/S i Odense, inden han kom til Agrotrac i Ullerslev, hvor han blandt andet var ansvarlig for importen og service af Laverda-mejetærskerne.

Turen gik derpå videre til maskinforretningen, hvor Kristian Jørgensen blev værkfører. Og som nævnt i dag er medejer af Glamsbjerg Maskincenter, som forhandler både landbrugsmaskiner og ikke mindst et stort spekter af maskiner til have- og parkområdet.

Fødselaren bor i Verninge sammen med familien.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next