bannerPos

Unge byder ind med naturpleje

Medlemmer af Fyns Kødkvæg var forleden på udflugt til Vigelsø midt i Odense Fjord, hvor to unge agronomstuderende har aftale med Naturstyrelsen om afgræsning af 30 hektar strandeng.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
12-09-2018 08:00
To 24-årige studerende har opbygget en virksomhed, som i år med 130 moderdyr og deres kalve afgræsser 190 hektar naturområder. Blandt andet Vigelsø i Odense Fjord, hvor Fyns Kødkvæg forleden var taget på sommerudflugt.

Efter den lange tørkeperiode har det seneste tids skiftende solskin og regnvejr gjort, at græsset nærmest vælter op af jorden. Det nyder de græssende kreaturer godt af, også på den lille ø Vigelsø midt i Odense Fjord.

Dyrene ejes af to 24-årige kammerater, Morten Maigaard Sørensen og Niels Juul Belling, der til en flok kødkvægavlere i forbindelse med Fyns Kødkvægs sommerudflugt kunne fortælle deres usædvanlige historie om at være »naturplejere« i en så ung alder, alt imens de bor i København og studerer jordbrugsøkonomi og husdyrvidenskab, der af de fleste huskes som den gamle agronomuddannelse.

Foruden aftalen om de 21 hektar strandenge på Vigelsø, som næste år øges til 50 hektar, sørger de også for afgræsning af et 50 hektar område omkring den ligeså store Vitsø ved Søby på Ærø, 7 hektar mose ved Tommerup, samt 104 hektar strandenge på Kalvebod Fælled på Vestamager.

Læs hele den spændende historie fra aftenturen til Vigelsø i denne uges LandbrugFyn.
 

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next