bannerPos

Korinth klar med nyt udstyr

En to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut hos Korinth Entreprenørfirma A/S.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
16-05-2018 08:00
En nyudviklet vogn har debut, to nye gravemaskiner til to erfarne medarbejdere er kørt godt i gang, og indimellem fejres mesterskaber og nyansættelser. Der er gang i den hos Korinth Entreprenørfirma A/S.

 – Det kan faktisk godt lade sig gøre at drive virksomhed fra »Udkantsdanmark«. Det er min kæphest.

Ordene kommer fra Jørn Høj, der sammen med Ib Laursen og Bjarke Laursen ejer Korinth Entreprenørfirma A/S.

Og påstanden kan det fynske entreprenørfirma bekræfte på flere områder. Ikke alene beskæftiges godt 20 medarbejdere, og der udføres opgaver for kunder fordelt over hele Fyn. Firmaet har også løbende fremtidens entreprenører i lære, og så er man ikke blege for selv at iværksætte udviklingen af det materiel, der er behov for, når arbejdsområder skal udvides.

Skovveje og stisystemer

Lige nøjagtig en to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut.

- Vi har simpelthen nedfotograferet den store vogn, som vi har på 10 kubikmeter, og dertil købt en plantagetraktor, fortæller Jørn Høj, om det netop afsluttede projekt, der er udført i samarbejde med specialister ude i byen.

Opgaverne med reparation og anlæg af grusveje og grusstier startede for alvor op for entreprenørfirmaet i Korinth i forbindelse med stormen i 1999, hvor mange skovveje blev ødelagt.

Flere nye maskiner

Den nye vogn til anlæg af stier er ikke den eneste nye investering i maskinparken. For et par måneder siden ankom også to nye Hydrema gravemaskiner til Korinth. Jørgen Pedersen har fået en ny Hydrema 928E ESD. Desuden er der investeret i en ny Hydrema MX14, der er en hjulgravemaskine, der kan have en tipvogn med til udstyr.

- Tipvognen er med hydraulisk sidetip, så Lars Jorck-Jorckston, der har fået den nye hjulgravemaskine, kan selv lægge materialer ud, og med pallegafler, selv tage eventuelle paller og andet udstyr af vognen, forklarer Jørn Høj, der påpeger, at den nye MX14 er rigtig god på byggepladser, til staldbyggeri, samt ved anlæg af by-kloakker, hvor der ikke er meget plads.

Desuden har nyinvesteringen også allerede vist, at den fint kan klare sig under drænarbejde i marken, hvor det har været nødvendigt at inddrage den i nogle af forårets mange drænopgaver.

Korinth Entreprenørfirma dækker et meget bredt felt i forhold til entreprenøropgaver. Herunder rydning af skove, vandløbsvedligeholdelse, grødeskæring og vedligehold af grusveje for især kommuner og godser, samt byggeri og nedbrydning, kloak og dræn, samt brolægning.

Læs om Korinth Entreprenørforretning i LandbrugFyns tema i denne uge om entreprenørmaskiner.

 

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next