bannerPos

Korinth klar med nyt udstyr

En to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut hos Korinth Entreprenørfirma A/S.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
16-05-2018 08:00
En nyudviklet vogn har debut, to nye gravemaskiner til to erfarne medarbejdere er kørt godt i gang, og indimellem fejres mesterskaber og nyansættelser. Der er gang i den hos Korinth Entreprenørfirma A/S.

 – Det kan faktisk godt lade sig gøre at drive virksomhed fra »Udkantsdanmark«. Det er min kæphest.

Ordene kommer fra Jørn Høj, der sammen med Ib Laursen og Bjarke Laursen ejer Korinth Entreprenørfirma A/S.

Og påstanden kan det fynske entreprenørfirma bekræfte på flere områder. Ikke alene beskæftiges godt 20 medarbejdere, og der udføres opgaver for kunder fordelt over hele Fyn. Firmaet har også løbende fremtidens entreprenører i lære, og så er man ikke blege for selv at iværksætte udviklingen af det materiel, der er behov for, når arbejdsområder skal udvides.

Skovveje og stisystemer

Lige nøjagtig en to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut.

- Vi har simpelthen nedfotograferet den store vogn, som vi har på 10 kubikmeter, og dertil købt en plantagetraktor, fortæller Jørn Høj, om det netop afsluttede projekt, der er udført i samarbejde med specialister ude i byen.

Opgaverne med reparation og anlæg af grusveje og grusstier startede for alvor op for entreprenørfirmaet i Korinth i forbindelse med stormen i 1999, hvor mange skovveje blev ødelagt.

Flere nye maskiner

Den nye vogn til anlæg af stier er ikke den eneste nye investering i maskinparken. For et par måneder siden ankom også to nye Hydrema gravemaskiner til Korinth. Jørgen Pedersen har fået en ny Hydrema 928E ESD. Desuden er der investeret i en ny Hydrema MX14, der er en hjulgravemaskine, der kan have en tipvogn med til udstyr.

- Tipvognen er med hydraulisk sidetip, så Lars Jorck-Jorckston, der har fået den nye hjulgravemaskine, kan selv lægge materialer ud, og med pallegafler, selv tage eventuelle paller og andet udstyr af vognen, forklarer Jørn Høj, der påpeger, at den nye MX14 er rigtig god på byggepladser, til staldbyggeri, samt ved anlæg af by-kloakker, hvor der ikke er meget plads.

Desuden har nyinvesteringen også allerede vist, at den fint kan klare sig under drænarbejde i marken, hvor det har været nødvendigt at inddrage den i nogle af forårets mange drænopgaver.

Korinth Entreprenørfirma dækker et meget bredt felt i forhold til entreprenøropgaver. Herunder rydning af skove, vandløbsvedligeholdelse, grødeskæring og vedligehold af grusveje for især kommuner og godser, samt byggeri og nedbrydning, kloak og dræn, samt brolægning.

Læs om Korinth Entreprenørforretning i LandbrugFyns tema i denne uge om entreprenørmaskiner.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next