bannerPos

Styregruppe hentede inspiration i Hannover

Medlemmer af den fynske styregruppe i forbindelse med en mulig kartoffelmelsfabrik på Fyn var forleden blandt de 10.000 gæster på Potato Europa-messen ved Hannover. Fra venstre er det Dennis Stentebjerg, Torben Povlsen, Henrik Petersen, Henrik Terp og planteavlskonsulent Jens Kr. Ege Olsen, Centrovice.

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
22-09-2018 08:00
Der blev blandt andet studeret maskineri og kapacitet, da folkene bag den mulige nye fynske kartoffelmelsfabrik var blandt de 10.000 gæster ved Potato Europe-messen.

Hovedparten af styregruppen, som er nedsat i forbindelse med planerne om etablering af en ny kartoffelmelsfabrik på Fyn, var forleden taget på inspirationstur til den store messe, Potato Europe.

Messen afvikles hvert år på skift mellem Holland, Belgien, Frankrig og Tyskland. Årets udgave havde 220 internationale udstillere fra 14 lande, og på de to udstillingsdage mødte 10.000 kartoffelinteresserede gæster fra 60 forskellige landet op på det 25 hektar udstillingsareal ud af den 300 hektar store planteavlsgård Bockerode Paterhof lidt syd for Hannover i Midttyskland.

- Vi er her blandt andet for at se på det nyeste maskinel og udstyr indenfor kartoffeldyrkning, så vi kan vurdere startomkostningerne ved kartoffeldyrkning, lød det fra Centrovice-formand og med af styregruppe, Torben L. Povlsen, Sentved, da
avisens udsendte mødte de fynske kartoffelfolk.

Læs mere fra turen i næste uges LandbrugFyn. Der har også været stor reportage fra messe i Effektivt Landbrug i den forgangne uge.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next