bannerPos

Juletræer med hedetur

Stort set alle nyplantninger fra i år oplever skader på grund af sommervarmen. Arkivfoto

Ebbe Mortensen

Freelance journalist
08-08-2018 08:00
Mange nyplantede juletræer lider i sommervarmen.

- På de rigtig lerholdige jorder oplever vi over 30 procent planteafgang – og det kan blive værre endnu.

Det konstaterer skovfoged Johann Holm Jacobsen, Skovdyrkerforeningen Fyn. Han slår samtidig fast, at stort set alle nyplantninger fra i år oplever skader på grund af sommervarmen.

- Det afhænger meget af jordtypen, men i alle nyplantninger vil der være en vis planteafgang på grund af tørken. Meget mere end vi plejer at se. Især nobilis har været meget vanskelig at plante i år, siger Johann Holm Jacobsen.

Små prisstigninger

Ude i Europa har man også oplevet skader i juletræskulturerne. I Tyskland har man haft haglskader, og i Polen har man haft frostskader. Selv om der ikke er tale om omfattende skader, betyder mange bække små, at udbuddet af juletræer sandsynligvis vil falde i forhold til de seneste år.

- Derfor forventer vi også, at prisen vil stige lidt på de gode kvaliteter. Der bliver ikke tale om kraftige prisstigninger, og måske heller ikke på alle sortimenter, men en lille prisstigning eller i det mindste en prisfastholdelse i forhold til de seneste tre-fire år med prisfald, siger Johann Holm Jacobsen.

- Men, tilføjer den fynske skovfoged, det skal være træer af god kvalitet og gerne over 1,75 centimeter i højden.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next