Generationsskifte hos PIT Hegn

Per Jørgensen 17-04-2018 09:45:04
Efter præcis 25 år har Lissi og Palle Ingemann solgt PIT Hegn og Østjysk Hegn til Thomas Bentsen. Her ses Palle Ingemann (tv) sammen med Thomas Bentsen.
Efter præcis 25 år har Lissi og Palle Ingemann solgt PIT Hegn og Østjysk Hegn til Thomas Bentsen.

Den 1. april var det 25 år siden firmaet åbnede i Gudme.

De første 9 år var det som franchisingtager i Poda Hegn, med arbejdsområde begrænset til Fyn. Det første år var det blot beskæftiget 1 til 2 mand. Privatboligen - en hyggelig lille landejendom - blev hurtigt omdannet til hegnslager, som fyldte alle udenom arealerne.

I 2002 forlod Lissi og Palle Ingemann Poda franchising og etablerede PIT Hegn. Herfra gik stærkt, og på trods af mange udvidelser og tilbygninger i Gudme, blev det alt for trangt, og tankerne om et nyt domicil fødtes.

I 2008 opførte PIT Hegn nyt lager og administration i Ringe. På trods af finanskrise og et Danmark i recession, vækstede vi fortsat meget, og måtte vi i 2010 – midt i krisen – udvide faciliteterne i Ringe, og en ny produktion- og lagerhal blev opført.

For fem år siden fik PIT Hegn en mulighed for at overtage Østjysk Hegn ved Århus. Et 30 år gammelt firma som havde sine spidskompetencer der, hvor vi i Ringe var svagest.

I 2015 udvidede vi aktiviteterne med købet af Odense Trådvarefabrik. I dag beskæftiger vi cirka 50 medarbejdere og foruden Østjysk Hegn, har PIT Hegn samarbejdspartnere over hele landet.

I 2013 påbegyndtes et glidende generationsskifte, hvilket desværre mislykkedes i 2017.Lissi og Palle Ingemann måtte således trodse alder og helbred, og vende tilbage som ledelse i firmaet.

- Vi er derfor utroligt glade for at Thomas Bentsen henvendte sig, og efter  8 måneders forhandlinger er vi blevet enige om at overlade nøglen og ansvaret til ham, siger Palle Ingemann.

Thomas Bentsen bor i Odense med sin familie og ser rigtig meget frem til, at overtage P.I.T Hegn og Østjysk Hegn for sammen med de ansatte, kunder og leverandører, at fortsætte og videreudvikle den succes der er skabt gennem de seneste 25 år af Lissi og Palle Ingemann og alle de ansatte i virksomheden.

Både Lissi og Palle Ingemann fortsætter i virksomheden og vil fremadrettet være med til at videreudvikle selskabet.

Thomas Bentsen har gennem sine stillinger som adm. direktør eller salgsmarketingdirektør opnået en bred vifte af kompetencer indenfor generel ledelse, salg og projektledelse i flere forskellige brancher, hvor fokus har været på at skabe vækst og udvikle organisationer.

Af virksomheder Thomas Bentsen har arbejdet for, kan nævnes firmaer som Ivarsson A/S, Fynske Medier og Kompan Norden.

Da muligheden bød sig for at komme i dialog med Palle og Lissi vedrørende en mulig overtagelse, var han ikke længe om at beslutte sig. Det har altid været en drøm at blive selvstændig og få foden under eget bord.

Det at man sammen med en stab af dedikerede medarbejdere kan skabe og se resultater af arbejdet er nok den bedste motivationsfaktor for ham. Og i P.I.T Hegn og Østjysk Hegn ser han gode muligheder for over de kommende år, at udvikle firmaet på flere fronter.

Samtidig ser han P.I.T Hegn og Østjysk Hegn som spændende virksomheder, med rigtige gode brands i markedet og en bred vifte af kvalitetsprodukter indenfor alle former for hegnsprodukter. Ydermere er der fokus på at levere en høj kvalitet i service og montage. Alt i alt et rigtig godt udgangspunkt for at bygge videre på den virksomhed P.I.T Hegn og Østjysk Hegn er i dag.

 • Afrikansk svinepest rammer flere steder i Kina

  For anden gang på 14 dage er der konstateret afrikansk svinepest i Kina, der har verdens største bestand af slagtesvin. De to udbrud er sket med over 1000 kilometers afstand. Samtidig afviser EU at hjælpe Rumænien af med deres svinepest-problemer.

 • BASF's opkøb af Bayers grøntsagsfrødivision er i hus

  BASF har købt Bayers grønsagsfrødivision for 7,6 milliarder euro kontant. Købet sker for at øge koncernens globale tilbud til landbruget.

 • Hurtig handling er nødvendig efter tørken

  - Få overblik over tørkens konsekvenser, lav et budget for resten af året og se så hurtigst muligt at få kontaktet banken, så I kan få talt den finansielle situation igennem.

 • Optræk til topformation på aktiemarkedet

  Du skal som investor fortsat være forsigtig med handel i aktier. Faren for en større nedtur er langt fra overstået. Med den nedtur, der de seneste tre uger har gjort sig gældende på det europæiske aktiemarked, er der nemlig optræk til storm.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer