bannerPos

Mangeårig forsikringskunde: Personlig relation prioriteres højt

Minkavler Thomas Beck roser samarbejdet med Christian Bang og Lokal Forsikring. Senest i forbindelse med et læk i en ældre gylletank ved minkfarmen i Aunslev.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-05-2020 09:00
I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

For minkavler Thomas Beck i Aunslev prioriteres de personlige relationer højt hos samarbejdspartnerne i virksomheden. Det gælder eksempelvis bankforbindelsen, ligesom forsikringsselskabet har været det samme i over 20 år.

Thomas Beck kendte Peder Christiansen fra Ravnholtkassen, da han i 1998 fra landbrugsuddannelsen kom hjem til minkfarmen. Og siden har alle forsikringer været hos selskabet, som i dag er Lokal Forsikring, og med Christian Bang som fast assurandør og kontaktperson.

- Det mangeårige samarbejde er vi rigtig glade for. Det bygger på tillid og loyalitet, og ikke mindst den personlige relation, understreger den østfynske minkavler. 

Største selvrisiko

En gang om året mødes Thomas Beck og Christian Bang for at gå forsikringerne igennem, og eventuelt tilpasse dem til ændringer i bedriften.

- Vi vælger altid den største selvrisiko. Det er et godt signal på ansvarsfølelse, at vi ikke har brug for selskabet blot ved småskader. Samtidig skaber det ikke brydningsflader, og har forsikringerne til den rigtige pris, forventer minkavleren, der trods jævnlige telefoniske henvendelser ikke føler behov for et større tjek af forsikringsporteføljen.

- Netop kontinuiteten og det tillidsfulde forhold gør, at jeg altid har haft en god mavefornemmelse ved at have forsikringerne i det lille lokale gensidige selskab med dets nærhed og backup, når det gælder. Og ikke mindst på grund af indsigten og den historiske tilknytning til landbrugserhvervet. 

Sikkert lagerrum

Thomas Beck nævner et par eksempler fra samarbejdet med Lokal Forsikring.

- For nogle år siden stod vi for at skulle bygge et nyt lagerrum til minkskindene. Derfor spurgte jeg først Christian Bang til råds omkring det sikkerhedsmæssige i forhold til de store værdier, som skulle oplagres i lokalet. Dermed fik vi sikkerheden på plads, inden vi begyndte at bygge.

I det hele taget spørges der gerne ind til brandforsikring og andre forhold, når der planlægges udvidelser eller andre ændringer på minkfarmen, som i dag huser 10.000 minktæver på to farme. 

Lækket gylletank

Sidste år kom minkfarmen ud for en større skade, da det i forbindelse med forberedelserne til en beholderkontrol viste sig, at der var opstået en lækage på en tæt ved 25 år gammel gylletank.

- Jeg kontaktede straks Christian (Bang, red.), som sendte en taksator herud. Skaden blev dækket uden problemer og til den bedste løsning, da gylletanken efter tømning blev repareret indefra. Dermed er vi sikre på, at det virker og tanken holder i fremtiden, siger Thomas Beck.

Christian Bang oplyser, at sådanne skader dækkes på gamle tanke, når de er godkendte. Den pågældende skade beløb sig til 165.000 kroner.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next