bannerPos

Assurandør med egen landbrugsbedrift

Christian Bang driver 130 hektar planteavl hjemme på gården i Stubberup ved siden af fuldtidsjobbet på 19. år som assurandør i Lokal Forsikring. En erfaring, som han drager nytte af hos de mange landmandskunder som blandt andet Thomas Beck, der her viser knap en måned gamle minkhvalpe frem i minkhallen på Onkelsminde i Aunslev Nederby.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-05-2020 09:00

Lokal Forsikring G/S har en over 150 år lang historie med tæt tilknytning til landbruget. Selskabet, som i dag er fusionen af et sjællandsk gensidigt forsikringsselskab og fynske Ravnholtkassen, har i dag fortsat en stor forsikringsportefølje i landbruget og landboejendomme. Men også andre erhverv og private er nu også væsentlige kundegrupper.

- Vi arbejder meget lokalt og nærværende, hvor kunderne altid kan komme i kontakt med os, understreger Christian Bang, der er den ene af selskabets to fynske landbrugsassurandører.

Hans kundegruppe er primært netop landbrug og landboejendomme, og som selvstændig landmand med 130 hektar planteavl i Stubberup ved Assens ved siden af fuldtidsjobbet ved Lokal Forsikring taler han kundernes sprog og har i sagens natur indsigt i erhvervet og dets forsikringsspørgsmål.

- Vi kan ringe direkte uden en telefonkø eller sende ham en sms. Den tilgængelighed er rigtig rart, påpeger en af hans mangeårige kunder, Thomas Beck, der har minkavl på Onkelsminde i Aunslev Nederby og Åmose ved Langtved, foruden 280 hektar agerjord, som er forpagtet ud.

Christian Bang har siden 2001 været assurandør hos Lokal Forsikring, og oprindelig er han udlært hos Superfos Korn og var efterfølgende sælger i korn- og foderstofbranchen.

Lokal Forsikring har hovedkontor i Næstved, og afdelinger på Fyn i henholdsvis Odense, Faaborg og Rudkøbing.

eh

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next