bannerPos

Træpiller trængt af tørken

Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen, indehavere af Højlund Mølle, sælger årligt 20.000 tons træpiller. Bag parret ligger godt 1.000 tons træpiller i en af forretningens lagerhaller. Og der er i tide købt ind, så der er nok til kunderne i den forestående fyringssæson, forsikrer de.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
15-10-2018 08:00
Trods problemer efter den tørre sommer er det stadig billigere at fyre med træpiller end med olie eller naturgas, lyder det fra Fyns største leverandør af træpiller, Højlund Mølle.

Sidste vinters våde vejr og - ikke mindst - den usædvanligt tørre sommer har haft stor indflydelse på træpillemarkedet. Både på den tilgængelige mængde og på prisudviklingen.

Det konstaterer Henrik Bjerggaard Hansen, som sammen med sin hustru, Heidi Bjerggaard Hansen, ejer og driver virksomheden Højlund Mølle ApS - Fyns største leverandør af træpiller og træbriketter.

- Sverige er en af de store producenter af træpiller, påpeger Henrik Bjerggaard Hansen. Men sidste vinter var meget våd, hvilket mange steder gjorde det vanskeligt eller umuligt at køre i skovene. Og i den efterfølgende meget tørre sommer kunne man ikke køre i skovene på grund af brandfaren.

- Vejret har også haft indflydelse på træpilleproduktionen i Baltikum og Polen, ligesom også uheld og skovbrande i USA har påvirket situationen i Europa. Alt i alt har det betydet, at træpiller og andet træbrændsel har været sværere at skaffe. Resultatet af mindre udbud og større efterspørgsel har været, at priserne - for eksempel på træpiller - er steget 20-25 procent i forhold til forrige sommer.

- Trods det mindre udbud har vi i god tid købt det brændsel, vi skal bruge til den forestående fyringssæson. Og trods stigende priser er fyring med træpiller stadig billigere end olie og naturgas. Tusind liter fyringsolie koster p.t. ca. 10.000 kroner, mens den tilsvarende varme i træpiller koster omkring det halve, oplyser Henrik Bjerggaard Hansen.

Mere om Højlund Mølle i denne uges tema energi og fyring i LandbrugFyn. Læs avisen allerede her på hjemmesiden.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer