bannerPos

Ny app skal sende landbrugets arbejdssedler i skraldespanden

Produktiviteten kan hæves med fem procent ved at bruge big data i landbruget, viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer ifølge udviklerne af den nye app. Brødrene Søren Iver Knudsen (tv) og Anders Knudsen (th) er iværksætterne bag FarmBackup Task. Foto: Peter Prik Larsen

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
09-11-2018 15:10
Indenfor digitale løsninger står FarmBackup nu klar med en ny app, hvor medarbejdere på landbrug og maskinstationer kan registrere dagens arbejde, så man sikrer det korrekte grundlag for fakturering, driftsanalyse og lønudbetaling.

Nu lanceres endnu en digital løsning, der er tænkt som en hjælp til landmanden i en travl hverdag. Nemlig en mulighed for at registrere arbejdstid m.m. digitalt.

- For landmanden er der virkelig et stort potentiale i at udnytte de muligheder, som digitalisering af landbruget giver. Når maskinerne kan »tale sammen« og levere information om produktionen, kan landmanden træffe de rigtige beslutninger i sin produktion. Samtidig åbner det for et nyt marked for virksomheder, der sælger produkter og services inden for landbrugssektoren, lyder det desuden fra Birgitte Feld Mikkelsen, der er centerchef for Markforsøg hos Teknologi og Analyse ved Teknologisk Institut.

Sparer tid og mindsker fejl

Selvom den moderne landmand er på forkant med udviklingen, er det langt fra alle i branchen, der har taget digitaliseringens fordele til sig. 

Faktisk rummer landbruget et enormt, uudnyttet potentiale, hvad angår data og digitale løsninger. Det mener Anders Bram Knudsen, som er marketingchef og medstifter af FarmBackup. Med en nylanceret app, som skal erstatte de fysiske arbejdssedler, vil start up-virksomheden således optimere den daglige administration samt skabe en lettere og mere effektiv arbejdsdag for landmænd såvel som maskinstationer, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Når det kommer til apps, er der nøjagtigt samme behov som med ethvert andet arbejdsredskab: De skal være enkle, nemme at betjene og samtidig bidrage til at effektivisere forretningen, så der skabes værdi i hverdagen. Vi har derfor udviklet app’en som svar på landbrugets stigende behov for effektive digitale løsninger.

Som virksomhedsejer får du med FarmBackup Task, let og overskuelig adgang til den data, som medarbejderne indberetter. På den måde sikres det korrekte grundlag for fakturering, driftsanalyse og lønudbetaling. Bortkomne eller oversete arbejdssedler er ikke længere en bekymring, da al data er sikret i skyen, lyder det i præsentationen.

- Som administrator giver det dig for eksempel et større overblik, at du kan se på skærmen, hvor mange arbejdsopgaver dine ansatte har udført, i stedet for at du har en bunke arbejdssedler, du skal gennemgå, før du har helt styr på mængden af udført arbejde. App’en håndterer ligeledes registrering af timer til lønudbetaling, så du kan nu en gang for alle slippe af med papir og blyant.

Alt tidsforbrug registreres

For at sikre en app, der er så professionel og brugervenlig som mulig, er Task blevet udviklet i tæt samarbejde med landmænd og maskinstationer. En af dem, der har siddet med rundt om bordet, er Kjærsgaard Maskinstation, som nu har taget Task til sig som et redskab i dagligdagen. 

Ejer Keld Kjærsgaard fremhæver blandt andet fordelen ved systemets start- og stopknap, som aktiveres hver gang en opgave påbegyndes eller afsluttes, hvorefter du nemt kan regne den effektive tid ud. På den måde har du nemlig hele tiden sikkerhed for, at tidsforbruget bliver registreret med mindst mulig risiko for fejl.  

- Før vi introducerede Task, fik du stukket en arbejdsseddel i hånden af medarbejderne, som skulle bringes med tilbage til kontoret. I og med at vi registrerer al data på mobilen, giver det meget større overblik og sikkerhed for, at det arbejde, vi udfører, bliver registreret på den mest korrekte måde, pointerer Keld Kjærsgaard og fortsætter:

- Derudover er det dejligt praktisk for både mig og medarbejderne, at vi altid har systemet lige ved hånden, da man jo sjældent befinder sig uden mobilen. Så nu kan jeg bare sidde i traktoren, imens jeg tildeler arbejdsopgaverne til de forskellige folk. Og al information lige fra rutebeskrivelse, kontaktoplysninger og noter om, hvad opgaven går ud på, ligger bogstavelig talt i lommen. 

Overblik

Ifølge Anders Bram Knudsen fra FarmBackup er Task ikke mindst udviklet for at sikre det bedst mulige overblik over driftsomkostningerne og dermed det mest optimale udgangspunkt for at træffe de rigtige beslutninger. På den måde skriver app’en sig naturligt ind i hele det forretningskoncept, som kendetegner FarmBackup. 

- Vores mission er at skabe et farm management-system, som kan gøre det lettere for landmænd og maskinstationsejere i Danmark såvel som i udlandet at drive en effektiv, rentabel forretning ved hjælp af en fleksibel og innovativ digital platform. Med Task har vi udviklet en løsning, der hjælper chefen såvel som den ansatte med at spare tid og bidrager til at optimere deres processer, uanset om arbejdet foregår i marken eller på kontoret. Sådan lyder det afslutningsvis fra landmandssønnen fra Lolland, der til daglig driver FarmBackup sammen med sin bror Søren Iver Knudsen.

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer