bannerPos

Multihåndværker med tre spidskompetencer

- Med tre kompetencer er vi godt dækket ind, siger Jonas Nielsen. Nedbrydning giver beskæftigelse hele året. Jord, kloak og beton kan der være pauser i, og så har vi en lang sæson med græs.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
16-04-2019 08:00
Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

43-årige Jonas Nielsen er udlært som landbrugsmaskinmekaniker og entreprenør på Års Erhvervsskole i 1996. Derefter fulgte en ansættelse i Hindsholm Maskinforretning i Kerteminde, inden han i 2001 startede som selvstændig med smedearbejde og fremstilling af stokeranlæg med udgangspunkt fra hans ejendom på Hindsholm.

- Efter et par år begyndte jeg at udleje entreprenørmaskiner og udførte også selv entreprenørarbejde. Samtidig servicerede jeg landbrugs- og entreprenørmaskiner og fik forskellige jobs som underleverandør.

Siden har det udviklet sig til Joni Manpower med tre spidskompetencer: Miljønedbrydning, kloak-, beton- og jordarbejde og nu også en stærk grøn profil med anlæg af græsplæner.

 

Kloakmester

- I 2017 føjede vi endnu en gren til Joni Manpower, idet vi overtog en kloakmesterforretning, fortæller Jonas Nielsen. Vi var så heldige, at den tidligere ejer, kloakmester Jan Nielsen fra Ringe, nu er ansat hos os. Dermed fik vi også autorisationen på plads.

- Vi har en snes mand i gang og mange store miljønedbrydningsopgaver i ordrebogen. Vi har arbejde i Odense bymidte, og i Højby er vi i gang med at nedbryde bygningerne på DGI-grunden for Odense-virksomheden Living Development, som vil opføre 50 nye boliger.

- Inden en nedrivning eller renovering af en bygning påbegyndes, skal der foretages en PCB-screening, der viser, hvilke typer bygningsaffald og hvor meget der vil fremkomme ved nedrivnings- eller renoveringsarbejdet.

 

Nedbrydning, kloak og græs

Som entreprenør udførte Jonas Nielsen masser af jordarbejde omkring nye huse. Her så han, at anlægsgartnere brugte ret lang tid til at anlægge græsplæner.

Det fik Jonas Nielsen til at tænke på, at det måtte kunne gøres anderledes og meget billigere.

Han så sig om i maskinhuset i Mesinge, og en aldrende havetraktor udfordrede hans opfindertrang. Den gamle havetraktor blev forvandlet til en ydedygtig og hurtig såmaskine, som med frø i kassen kunne tilså plæner, efter at en Bobcat monteret med en Powerrack havde forberedt såbedet.

 

Nærmest danmarksmestre

I dag er hans to græshold nærmest danmarksmestre i at anlægge og renovere græsplæner. De to hold kan klare op til imponerende 20.000 kvadratmeter på en god dag.

Jonas Nielsen er efter tre sæsoner med græsentrepriser nu i gang med at bygge to endnu større maskiner med større såbredde. Men dem kommer hans græshold til at kunne køre endnu hurtigere, når de laver græs på de helt store områder.

- Holdene består som regel af maskineri og to mand. Til store opgaver, hvor der også skal grubning og harvning med, sender jeg en ekstra mand med, siger Jonas Nielsen og nævnter, at Joni Manpower sidste år stort set i døgndrift fra tidligt forår til sent efterår.

- Årstiden betyder egentlig ikke noget for anlæg af plæner. Når jorden ikke længere er tør nok, slutter sæsonen. I 2018 såede vi græs helt hen til jul.

 

Arbejder hele året

 - Med tre kompetencer i Joni Manpower er vi godt dækket ind hele året, siger Jonas Nielsen. Nedbrydning giver beskæftigelse hele året. Jord, kloak og beton kan der være pauser i, og så har vi en lang sæson med græs.

Han peger på, at der er god synergi i de forskellige ting, virksomheden beskæftiger sig med.

- Når der skal byggemodnes, kan vi lave jordarbejdet og efterfølgende støbe. Nu kan vi så også klare kloakkerne. Så tager kolleger fra byggebranchen over, hvorefter vi gør arbejdet færdigt med etablering af en smuk græsplæne, siger Jonas Nielsen.

 

Multihåndværkeren

- Jeg kan godt lide, at arbejdsdagene er forskellige, og ikke altid at vide, hvad dagen bringer, siger Jonas Nielsen.

- Da jeg nok er lidt en multihåndværker og opfinder, synes jeg, det er spændende med udfordringer, og det er sjovt at bruge hovedet og finde på nye løsninger.

Familien består af kæresten Louise og deres fire børn. Louise klarer virksomhedens regnskaber, så hverdagen har meget arbejde og mange glæder for parret, der bor i en restaureret gammel skole i Mesinge.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.

Stort fynsk ja til fusion

Rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til nyt stort rådgivningsselskab.

Vagtskifte efter 40 år

Svanninge Auto & Traktorservice A/S fortsætter uændret under det nye partnerskab mellem René Helding og Brian M. Andersen.

- Støtte skal målrettes hele sektoren

Økolandmand Nicolaj Pedersen mener, at EU-støttemidler i mindre grad bør kunne søges af den enkelte landmand.
Side 1 af 39 (771 artikler)Prev1234567373839Next