bannerPos

Multihåndværker med tre spidskompetencer

- Med tre kompetencer er vi godt dækket ind, siger Jonas Nielsen. Nedbrydning giver beskæftigelse hele året. Jord, kloak og beton kan der være pauser i, og så har vi en lang sæson med græs.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
16-04-2019 08:00
Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

43-årige Jonas Nielsen er udlært som landbrugsmaskinmekaniker og entreprenør på Års Erhvervsskole i 1996. Derefter fulgte en ansættelse i Hindsholm Maskinforretning i Kerteminde, inden han i 2001 startede som selvstændig med smedearbejde og fremstilling af stokeranlæg med udgangspunkt fra hans ejendom på Hindsholm.

- Efter et par år begyndte jeg at udleje entreprenørmaskiner og udførte også selv entreprenørarbejde. Samtidig servicerede jeg landbrugs- og entreprenørmaskiner og fik forskellige jobs som underleverandør.

Siden har det udviklet sig til Joni Manpower med tre spidskompetencer: Miljønedbrydning, kloak-, beton- og jordarbejde og nu også en stærk grøn profil med anlæg af græsplæner.

 

Kloakmester

- I 2017 føjede vi endnu en gren til Joni Manpower, idet vi overtog en kloakmesterforretning, fortæller Jonas Nielsen. Vi var så heldige, at den tidligere ejer, kloakmester Jan Nielsen fra Ringe, nu er ansat hos os. Dermed fik vi også autorisationen på plads.

- Vi har en snes mand i gang og mange store miljønedbrydningsopgaver i ordrebogen. Vi har arbejde i Odense bymidte, og i Højby er vi i gang med at nedbryde bygningerne på DGI-grunden for Odense-virksomheden Living Development, som vil opføre 50 nye boliger.

- Inden en nedrivning eller renovering af en bygning påbegyndes, skal der foretages en PCB-screening, der viser, hvilke typer bygningsaffald og hvor meget der vil fremkomme ved nedrivnings- eller renoveringsarbejdet.

 

Nedbrydning, kloak og græs

Som entreprenør udførte Jonas Nielsen masser af jordarbejde omkring nye huse. Her så han, at anlægsgartnere brugte ret lang tid til at anlægge græsplæner.

Det fik Jonas Nielsen til at tænke på, at det måtte kunne gøres anderledes og meget billigere.

Han så sig om i maskinhuset i Mesinge, og en aldrende havetraktor udfordrede hans opfindertrang. Den gamle havetraktor blev forvandlet til en ydedygtig og hurtig såmaskine, som med frø i kassen kunne tilså plæner, efter at en Bobcat monteret med en Powerrack havde forberedt såbedet.

 

Nærmest danmarksmestre

I dag er hans to græshold nærmest danmarksmestre i at anlægge og renovere græsplæner. De to hold kan klare op til imponerende 20.000 kvadratmeter på en god dag.

Jonas Nielsen er efter tre sæsoner med græsentrepriser nu i gang med at bygge to endnu større maskiner med større såbredde. Men dem kommer hans græshold til at kunne køre endnu hurtigere, når de laver græs på de helt store områder.

- Holdene består som regel af maskineri og to mand. Til store opgaver, hvor der også skal grubning og harvning med, sender jeg en ekstra mand med, siger Jonas Nielsen og nævnter, at Joni Manpower sidste år stort set i døgndrift fra tidligt forår til sent efterår.

- Årstiden betyder egentlig ikke noget for anlæg af plæner. Når jorden ikke længere er tør nok, slutter sæsonen. I 2018 såede vi græs helt hen til jul.

 

Arbejder hele året

 - Med tre kompetencer i Joni Manpower er vi godt dækket ind hele året, siger Jonas Nielsen. Nedbrydning giver beskæftigelse hele året. Jord, kloak og beton kan der være pauser i, og så har vi en lang sæson med græs.

Han peger på, at der er god synergi i de forskellige ting, virksomheden beskæftiger sig med.

- Når der skal byggemodnes, kan vi lave jordarbejdet og efterfølgende støbe. Nu kan vi så også klare kloakkerne. Så tager kolleger fra byggebranchen over, hvorefter vi gør arbejdet færdigt med etablering af en smuk græsplæne, siger Jonas Nielsen.

 

Multihåndværkeren

- Jeg kan godt lide, at arbejdsdagene er forskellige, og ikke altid at vide, hvad dagen bringer, siger Jonas Nielsen.

- Da jeg nok er lidt en multihåndværker og opfinder, synes jeg, det er spændende med udfordringer, og det er sjovt at bruge hovedet og finde på nye løsninger.

Familien består af kæresten Louise og deres fire børn. Louise klarer virksomhedens regnskaber, så hverdagen har meget arbejde og mange glæder for parret, der bor i en restaureret gammel skole i Mesinge.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next