bannerPos

Fremragende fynsk fodboldgræs

Med denne lille »lagkage-model« viser indehaver og direktør Bent Lambertsen (th.) og salgs- og marketingchef Lars Poulsen, hvordan en kunstgræsbane er opbygget med en dug nederst og derover et lag sand og et stabiliserende lag små kugler af genbrugsgummi under selve kunstgræsset.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
13-05-2019 08:00
Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

»Ingen slår vores græs!«

Med dette korte, klare og samtidig dobbelttydige slagord fortæller NKI-Nordisk Kunstgræs Import på en mundret måde om nogle af virksomhedens vigtigste »produkter«, nemlig projektering, anlæg og service i forbindelse med kunstgræsbaner.

Og ifølge indehaver og direktør Bent Lambertsen og salgs- og marketingchef Lars Poulsen rummer slagordet dels den markedsføringsmæssige oplysning, at virksomhedens kunstgræs er et topprodukt, og dels den logiske oplysning, at man er fri for at bruge græsslåmaskinen!

Den fynske virksomhed, der har til huse på et tidligere gartneri på Hedagervej 90, Odense N, - nærmere bestemt nær Lumby Torp og Beldringe, seks-syv km nord for Odense – ejes af Bent Lambertsen Holding og er medlem af DM&E, Danske Maskinstationer & Entreprenører.

Tradition og innovation

AML Entreprise ApS har rødder helt tilbage fra midt i 1960’erne, da Bent Lambertsens far, Alf Møller Lambertsen, stoppede som gartner og i stedet begyndte at lægge glas i drivhuse og male drivhuse. Og nogle år efter startede han med at nedbryde og opbygge brugte drivhuse.

I 1997 startede Bent Lambertsen i sin fars virksomhed, som han overtog i september 1999. I dag beskæftiger den samlede virksomhed i alt 35 medarbejdere, og entreprenørdelen arbejder blandt meget andet med byggemodning af arealer. Således er man for øjeblikket hovedentreprenør på byggemodning af et areal på Horsebækvej i Otterup, hvor der skal blive 26 byggegrunde.  

- På vores areal på Hedagervej 90 er 45.000 m2 drivhus udlejet, blandt andet til gartneri, fortæller direktør Bent Lambertsen. 10.000 m2 drivhus bruger vi selv, hvor vi  - som den eneste virksomhed i Skandinavien - dyrker hybridgræs.

Dermed er vi fremme ved to andre af den fynske entreprenørvirksomheds helt store virkefelter, nemlig anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner - samt etablering og service af filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og andre befæstede arealer.

Solid erfaring med kunstgræs

- Vores arbejdsområde er hele Danmark inklusive Grønland og Færøerne, og vi har været i alle landsdele, fortsætter Bent Lambertsen. Og han følges op af  salgs- og marketingchef Lars Poulsen, NKI:

- Vi har i over 15 år leveret kunstgræs til sportsklubber, arkitekter, legepladser og private. Og vi er overbeviste om, at vi tilbyder markedets bedste kompetencer inden for kunstgræs.

- Det bekræftes blandt andet af, at vi i sommeren 2012 havde fornøjelsen at anlægge Danmarks første superligabane i kunstgræs i Farum Park, hos de danske mestre fra FC Nordsjælland. I 2016 hjalp vi Brøndby Stadion med at blive »Bedste Bane i Superligaen«, og i 2018 leverede vi hybridgræs til VM-stadionet Zenith Arena i Rusland.

- Belægning med kunstgræs – og ikke mindst hybridgræs - har været igennem en stor udvikling inden for de seneste år. Derfor er vi hos NKI helt sikre i vores sag, når vi påstår, at »ingen slår vores græs«.

Miljø og genbrug

- Kunstgræs opbygges som en »sandwich-konstruktion« med sand i bunden, dækket af et stabiliserende lag af små gummikugler, lavet af genbrugsbildæk. For hvert ton bildæk, vi bruger, sparer vi atmosfæren for 1,1 ton CO2. Alternativet er at bruge kork, der skal transporteres fra Portugal.

Som et revolutionerende nyt, armeret græssystem peger Lars Poulsen på Mixto hybridgræs, hvor man anvender den nyeste hybrid-teknologi.

- Hybridgræs er en kombination af naturligt og kunstigt græs og er et resultat af joint venture og partnerskab med to innovative italienske firmaer, som har specialiseret sig i anlæg og levering af belægninger og underlag til elitesport.

Hybridgræs har ifølge Lars Poulsen to vigtige funktioner: Dels beskyttes det naturlige græs og dets rodnet. Og dels sikrer backingen en høj stabilitet, der holder styr på det organiske underlag, så spilleoverfladen forbliver meget plan og ensartet. Det betyder blandt andet, at med hybridgræs kan brugsfrekvensen øges med op til tre gange i forhold til almindeligt græsunderlag.

Filter renser vandet

I samarbejde med Teknologisk Institut startede NKI for fire-fem år siden et projekt til rensning af vand fra fodboldbaner. Og på basis af resultater på prototype har Innovationsfonden tildelt midler til dokumentation og udvikling af filtre til rensning af drænvand fra nye og bestående kunstgræsbaner, nybyggede områder, parkeringsarealer, legepladser og øvrige befæstede arealer i byer.

- Filteret, der er af adsorptionstypen, er opbygget i moduler, så filtermaterialer kan udskiftes ved mætning. Filteret er baseret på opholdstid, og udover at fjerne de små gummipartikler tilbageholder det metal-ioner i vandet, der løber igennem filteret. Andre miljøfremmede stoffer opsamles i faskinerne. Det hele genbruges i et eller andet omfang, og alt vandet kommer gennem filteret, understreger Lars Poulsen.

- Det betyder noget for klubberne, når de kan åbne en sådan bane. Tingene skal virke! Og vi gør en forskel, fastslår Bent Lambertsen.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next