bannerPos

Ewers udvider kapaciteten til indlagring i høst

Brødr. Ewers ser frem til at servicere deres kunder med gode modtage- og aflæsseforhold samt fleksible åbningstider med ny modtagelse af afgrøder ved Højlundsgaard Maskinstation. Til venstre er det Peter Godskesen fra Brødr. Ewers, Arne Van der Veen, Højlundsgaard Maskinstation i midten, samt markedschef Frederik Corydon Larsen til venstre.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
07-06-2019 08:00
Højlundsgaard Maskinstation har hidtil klaret stort set alt i maskinstationsarbejde. I et samarbejde med Brødr. Ewers tilbydes nu også modtagelse og opbevaring af korn på maskinstationens lagerplads i Ellerup på Sydøstfyn.

Med en aftale om kornmodtagelse med Højlundsgaard Maskinstation i Ellerup ved Gudbjerg fortsætter korn- og foderstofselskabet Brødr. Ewers deres målrettede strategi om at sprede sig i landet og rykke tættere på kunderne.

- Landmænd, der høster i området, skal kunne indlevere deres korn selv, og som det er nu, er der trods alt en afstand til Kværndrup, Svendborg eller Ørbæk, lyder det fra markedschef Frederik Corydon Larsen og peger på grovvareselskabets ønske om at leve op til nærhedsprincippet i deres kundeservice.

Arne Van der Veen fra Højlundsgaard Maskinstation har netop investeret i en helt ny certificeret brovægt. Og i kraft af maskinstationens øvrige opgaver med blandt andet halm, kalk, flis og græs, rådes der over det maskineri, der skal til for at skubbe op og flytte korn.

Service i døgndrift

Salgskonsulent Peter Godskesen fra Brødr. Ewers har allerede igennem flere år handlet med Højlundsgaard Maskinstation – også før generationsskiftet, hvor det var Arne Van der Veens svigerfar, Jens Munk, der stod som indehaver af foretagendet på Galdbjergvej 22.

- Vi håber da, at mange vil tage imod tilbuddet om at indlevere kornet her. Det kan spare transporttid for mange, ligesom flere i området vil kunne undgå markstakke og leje af containere, vurderer Peter Godskesen, der blandt andet nævner kornmodtagelsen i Birkum som et eksempel på, at indlagringskapacitet ude i oplandet bliver en succes, når muligheden først er der.

Arne Van der Veen har allerede ansat to mand til fast at passe indvejningen i høst, hvor der skal tages kornprøver og vandanalyser ved brovægten.

- Jeg ser muligheder i et samarbejde med Brødr. Ewers, da jeg tror på en synergieffekt i forhold til, at vi hver især har kunder i forvejen, der kan have glæde af det vi kan tilbyde. Desuden kan vi leve højt på vores service, idet vi altid har åbent så længe, der kan høstes, og vi kan tage vandprøver på alle tider af døgnet.

Brødr. Ewers tager ikke penge for analyser af foderkorn. Vognstørrelsen betyder derfor intet for det samlede regnskab.

Kunder på Fyn og øerne

Højlundsgaard Maskinstation har i forvejen et kundeopland, der dækker det meste af Fyn og ørene, når det blandt andet kommer til spredning af kalk og presning og kørsel af halm.

- Vi driver selv 340 hektar planteavl med korn, raps og frøgræs, og udover alle de traditionelle maskinstationsopgaver i landbruget, er de fem ud af de 12 medarbejdere beskæftiget med at køre flis ind til Dalum Papirvarefabrik, samt olivenpiller og flis til Fynskværket, forklarer Arne Van der Veen, der dog påpeger, at hovedbeskæftigelsen er presning af halm og halmtransport til værket, ligesom der er en hel del opgaver med græs og kalkspredning.

 

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next