bannerPos

BASF's opkøb af Bayers grøntsagsfrødivision er i hus

BASF har betalt 7,6 milliarder euro for Bayers globale grønsagsfrødivision. Det svarer til 56 milliarder kroner. Foto: Colourbox.

Henning K. Andersen

17-08-2018 13:02
BASF har købt Bayers grønsagsfrødivision for 7,6 milliarder euro kontant. Købet sker for at øge koncernens globale tilbud til landbruget.

BASF har nu fuldført opkøbet af Bayers globale grøntsagsfrødivision, der hovedsageligt drives under brandet Nunhems®. Med transaktionen tilføjes et velkendt brand med en meget succesrig forretningshistorie til BASF's portefølje. Det oplyser selskabet fredag.

Den opkøbte grøntsagsfrødivision omfatter 24 afgrøder og omkring 2.600 varianter. Den inkluderer også en veletableret og stærk forsknings- og udviklingsafdeling samt dyrkningssystemer med over 100 unikke dyrkningsprogrammer inden for mere end 15 afgrøder.

Tilføjelsen af grøntsagsfrødivisionen udvider BASF's globale tilbud til landbruget. Den styrker koncernens frøplatform og komplementerer den for nylig udvidede Agricultural Solutions-portefølje inden for frø, kemisk og biologisk plantebeskyttelse, jordbearbejdning, skadedyrskontrol og digitalt landbrug.

Handelen markerer afslutningen på BASF’s opkøb af en betydelig række virksomheder og aktiver med en samlet omsætning på 2,2 milliarder euro, som Bayer afhændede i forbindelse med overtagelsen af Monsanto. Den totale kontantpris er i alt 7,6 milliarder euro under forudsætning af visse justeringer i forbindelse med fuldførelsen.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next