bannerPos

Sportsfiskerformand med på årsmøde i Danske Vandløb

Lasse Ege Pedersen

06-03-2019 14:22
Der er lagt op til god debat torsdag eftermiddag i Vissenbjerg til årsmøde i Danske Vandløb, hvor deltagerne stadig venter på en ny vandløbslov.

Torsdag 7. marts klokken 13 hos Centrovice i Vissenbjerg på Fyn holder Danske Vandløb sit årsmøde. Og her er der lagt op til god debat, da viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed samt formand for Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner W. Hansen, deltager med hver deres eksterne indlæg.

På generalforsamlingen vil foreningens formand, Helge Danneskiold-Samsøe, Søllested, samtidig trække linjer op for foreningens arbejde, som blandt andet handler om ændringerne til vandløbsloven, som længe har været et ønske fra erhvervet og de grønne organisationer.

- Vi står overfor store udfordringer her i 2019.

- Mange har ikke glemt efteråret 2017, hvor der for eksempel overhovedet ikke blev sået den mængde hvede, som skulle have været jorden. Vi venter således fortsat på moderniseringen af den 35 år gamle vandløbslov, så vi kan håndtere de kraftige og stigende mængder nedbør. Grundlaget er til stede, idet en ekspertgruppe er kommet med en række anbefalinger og er bakket op af en række organisationer, siger Helge Danneskiold-Samsøe.

I december blev det afsløret af Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, at arbejdet med en ny vandløbslov først udmønter sig i konkrete lovforslag tidligst til efteråret 2019. Det vil sige på den anden side af det folketingsvalg, som finder sted senest i juni næste år.

Ud at opleve kødkvæg i den fynske natur

Ni fynske kødkvægbesætninger indbyder alle interesserede til besøg på Kødkvægets Dag på søndag den 26. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.
Side 1 af 28 (556 artikler)Prev1234567262728Next