bannerPos

Sportsfiskerformand med på årsmøde i Danske Vandløb

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
06-03-2019 14:22
Der er lagt op til god debat torsdag eftermiddag i Vissenbjerg til årsmøde i Danske Vandløb, hvor deltagerne stadig venter på en ny vandløbslov.

Torsdag 7. marts klokken 13 hos Centrovice i Vissenbjerg på Fyn holder Danske Vandløb sit årsmøde. Og her er der lagt op til god debat, da viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed samt formand for Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner W. Hansen, deltager med hver deres eksterne indlæg.

På generalforsamlingen vil foreningens formand, Helge Danneskiold-Samsøe, Søllested, samtidig trække linjer op for foreningens arbejde, som blandt andet handler om ændringerne til vandløbsloven, som længe har været et ønske fra erhvervet og de grønne organisationer.

- Vi står overfor store udfordringer her i 2019.

- Mange har ikke glemt efteråret 2017, hvor der for eksempel overhovedet ikke blev sået den mængde hvede, som skulle have været jorden. Vi venter således fortsat på moderniseringen af den 35 år gamle vandløbslov, så vi kan håndtere de kraftige og stigende mængder nedbør. Grundlaget er til stede, idet en ekspertgruppe er kommet med en række anbefalinger og er bakket op af en række organisationer, siger Helge Danneskiold-Samsøe.

I december blev det afsløret af Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, at arbejdet med en ny vandløbslov først udmønter sig i konkrete lovforslag tidligst til efteråret 2019. Det vil sige på den anden side af det folketingsvalg, som finder sted senest i juni næste år.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next