bannerPos

Hedeselskabet støtter Assens-projekt

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
31-10-2019 08:51

VANDLØB Grødeskæring er et velkendt værktøj til at afhjælpe vandføringen i de små danske vandløb, men effekten af grødeskæring og betydningen af, hvordan og hvornår har ikke tidligere været systematisk dokumenteret. Det bliver der lavet om på i et fireårigt projekt i Assens Kommune frem til 2022, som gennemføres på 65 vandløbsstrækninger. De er hver cirka 200 meter lange, og effekterne af grødeskæring dokumenteres gennem intensiv hydrometrisk overvågning og undersøgelser af den økologiske tilstand.

- Vi håber, at projektets resultater vil skabe grundlag for mere realistiske forventninger til grødeskæringens effekter på vandføringsevnen og på muligheder for målopfyldelse. Vi sikrer ny og databaseret viden til både landbrug og myndigheder til nytte for forvaltningen af både afvandingsinteresse og miljøstand. En viden, der har manglet i mange år, påpeger projektleder Jannik Seslef, Assens Kommune.

Hedeselskabet har støttet projektet med midler, og Orbicon, som indtil for nyligt var ejet af Hedeselskabet er med i projektgruppen, som også tæller Aarhus Universitet og Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark.

- Hedeselskabet har ønsket at støtte projektet, da vi har mere end 150 års erfaring med vandløb, og vores datterselskab, HedeDanmark, arbejder dagligt med grødeskæring. At der nu kommer fokus på, hvordan vi – både entreprenører, kommuner og landmænd, tilrettelægger arbejdet bedst, kommer alle til gode, siger Christian Bogh, kommunikationsdirektør i Hedeselskabet.

eh

 

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next