bannerPos

Uddannelse med kvalitet

Blandt de AMU-kurser, som søges af mange landmænd, er eksempelvis svejsekurser og sprøjtekurser, fortæller Mogens Henriksen, der er uddannelseskonsulent hos AMU-Fyn i Odense.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
12-11-2018 08:00
AMU-Fyn tilbyder forskellige typer kurser til landmænd. For eksempel betjening og vedligeholdelse af mindre gartnerimaskiner, sprøjtekurser, reparationssvejsning samt IT.

AMU-Fyn tilbyder en række forskellige efteruddannelseskurser, som finder sted på AMU-Fyns to afdelinger i Odense.

Det fortæller uddannelseskonsulent Mogens Henriksen, der er en af AMU-Fyns omkring 100 faste medarbejdere, som på forskellige områder beskæftiger sig med efteruddannelse og kursusvirksomhed.

Som eksempler på kurser med særlig relation til landbruget og de øvrige »grønne« områder nævner han svejsning, sprøjtekursus, teleskoplæsserkurser, »Betjening og vedligeholdelse af motorsave«, »Betjening af minigravere og minilæssere«, kurser for anlægsgartnere og gravere samt kurser i digitalisering og IT. AMU er forkortelsen for ArbejdsMarkedsUddannelser.

Kurser og deltagerantal

Blandt de AMU-kurser, der søges af mange landmænd, er svejse- og sprøjtecertifikatkurser.

- For at kunne deltage i vores svejsekurser, er det et lovpligtigt krav, at du har gennemført et 1-dags teoretisk sikkerhedskursus, oplyser Mogens Henriksen. På dette kursus vises kursisterne samtidig rundt i svejseværkstedet.

Læs reportagen fra AMU Fyn i denne uges LandbrugFyn.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next