bannerPos

Uddannelse med kvalitet

Blandt de AMU-kurser, som søges af mange landmænd, er eksempelvis svejsekurser og sprøjtekurser, fortæller Mogens Henriksen, der er uddannelseskonsulent hos AMU-Fyn i Odense.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
12-11-2018 08:00
AMU-Fyn tilbyder forskellige typer kurser til landmænd. For eksempel betjening og vedligeholdelse af mindre gartnerimaskiner, sprøjtekurser, reparationssvejsning samt IT.

AMU-Fyn tilbyder en række forskellige efteruddannelseskurser, som finder sted på AMU-Fyns to afdelinger i Odense.

Det fortæller uddannelseskonsulent Mogens Henriksen, der er en af AMU-Fyns omkring 100 faste medarbejdere, som på forskellige områder beskæftiger sig med efteruddannelse og kursusvirksomhed.

Som eksempler på kurser med særlig relation til landbruget og de øvrige »grønne« områder nævner han svejsning, sprøjtekursus, teleskoplæsserkurser, »Betjening og vedligeholdelse af motorsave«, »Betjening af minigravere og minilæssere«, kurser for anlægsgartnere og gravere samt kurser i digitalisering og IT. AMU er forkortelsen for ArbejdsMarkedsUddannelser.

Kurser og deltagerantal

Blandt de AMU-kurser, der søges af mange landmænd, er svejse- og sprøjtecertifikatkurser.

- For at kunne deltage i vores svejsekurser, er det et lovpligtigt krav, at du har gennemført et 1-dags teoretisk sikkerhedskursus, oplyser Mogens Henriksen. På dette kursus vises kursisterne samtidig rundt i svejseværkstedet.

Læs reportagen fra AMU Fyn i denne uges LandbrugFyn.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next