bannerPos

Særlig traktor til eleverne

Jordbrugets Uddannelsescenter Århus har fået en ny traktor. En Claas Arion 660 »limited edition«.
25-10-2020 07:00

En unik traktor skal sikre elevernes viden om den nyeste teknologi på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Det faglige miljø vægter særligt højt på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. Eleverne skal være gearet til fremtiden, og underviser Max Frederiksen fortæller, at det er ekstremt vigtigt for skolen, at dens elever kommer ud med stærke kompetencer og solidt kendskab til håndværket. Og håndværket er en størrelse, som er under konstant udvikling. Derfor har skolen været ude og investere i en ny traktor, der skulle rumme al den teknologi som eleverne kan forventes at blive præsenteret for på deres kommende praktik- og arbejdspladser.

Valget faldt på Claas Arion 660 traktoren, hvor handlen er indgået med Traktor- & Høstspecialisten som skolen har et godt mangeårigt samarbejde med.

Claas traktoren bliver brugt på grundforløbet som dén traktor eleverne skal lære at blive fortrolige med. Her er det opgaver som harvning, såning og køre GPS-traktor eleverne skal stifte bekendtskab til. Grundforløbet skal ligge det helt rigtige fundament for eleverne, da ikke alle kommer fra større gårde, godser og maskinstationer. De elever som går på hovedforløbet bruger traktoren som et værktøj til at optimere arbejdsopgaverne, og derfor arbejder man med graduering, Isobus, sektionsstyring samt mark- og tildelingskort. Og den kommende vinter skal hovedforløbseleverne til at arbejde med den nye traktor i deres undervisning.

Den nye Claas Arion 660 Cebis Cmatic er en »limited edition« med et helt unikt Le Mans design. Den velkendte lysegrønne Claas farve er på denne Le Mans traktor forstærket med en perlemorseffekt, der changerer flot og virkelig fanger blikket hos forbipasserende. Denne Le Mans edition er kun produceret i 12 udgaver, og derfor er det en særlig eksklusiv traktor, der er leveret til JU Århus.

Udover en række finesser på traktoren som for eksempel en udvidet LED-pakke med blink, så er der også installeret et kompressorhorn, der giver et ordentlig drøn fra sig. Og sådan nogle features er noget, der falder i elevernes smag, oplever skolen.

teba

0

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.

Kvægårsmødet aflyses

Corona-situationen betyder, at de fynske kvægfolk ikke kan mødes til det traditionelle årsmøde før jul.

Der er travlhed i tømrerfirmaet

Erfaringen er stor og de varierende opgaver er mange for håndværkerne hos Arne Mose Hansen. Helt aktuelt er den midtfynske tømrervirksomhed i gang med hele tre staldbyggerier på Fyn, men derudover er opgaverne i ordrebogen fordelt rundt i hele landet.
Side 1 af 63 (1245 artikler)Prev1234567616263Next