bannerPos

OL-dyst på Korinth

Der blev kæmpet hårdt i disciplinerne ved oplevelsesdagen på Dalum Landbrugsskole afdeling Korinth. Her gælder det halmballe-stabling. Foto: LandboUngdom

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
04-10-2018 13:46
FarmerOlympics gav nyt liv til åbent hus på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth.

Der blev dystet i olympiadens tegn, da Fyns LandboUngdom for første gang arrangerede FarmerOlympics til årets oplevelsesdag på Dalum Landbrugsskoles afdeling på Korinth i lørdags.

Halmballer fløj gennem luften, mens andre af de fremmødte unge, som ville snuse til en måske kommende karriere som landmænd, kæmpede i konkurrencer som hjulskift, malkning og landbrugsquiz. I alt var der tre hold, bestående af fire personer, som dystede i syv forskellige discipliner.

Udover at få flere til at interessere sig for landbrug skulle FarmerOlympics også vise, hvordan LandboUngdom giver medlemmer mulighed for at lære en masse om faget. Også selvom de ikke nødvendigvis kommer fra en landbrugsuddannelse eller fra landet i det hele taget.

Mere fra oplevelsesdagen i næste uges LandbrugFyn.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next