bannerPos

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Henrik Erichsen er glad for valget af de to nye Claas-traktorer fra maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe.
15-09-2020 12:06

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

UDDANNELSE Kjærgård Landbrugsskole er en gammel landbrugsskole med eget landbrug, som bruges i undervisningen, så eleverne får praktisk erfaring under skoleopholdet.

Landbruget består primært af kvæg- og markbrug, hvilket også afspejler sig i elevtilslutningen, men der findes også svine- og planteavlselever imellem. Derfor var der også mange ting, som skulle spille sammen, da der skulle indkøbes nye traktorer til det nye skoleår.

 - Min kollega og jeg startede for ca. to år siden med at lave lister og diskutere frem og tilbage, hvad vi skulle bruge i en ny traktor. Sidste forår begyndte vi at have de forskellige traktormærker på prøve, så det har været en længere proces, fordi vi gerne ville være sikre i vores valg, fortæller Henrik Erichsen, som underviser i teknik på Kjærgård Landbrugsskole.

Det var vigtigt for underviserne på Kjærgård Landbrugsskole, at eleverne også var med i overvejelsesprocessen. Derfor skulle alle elever også udfylde en evaluering, når de havde kørt i en demotraktor, så man fik afdækket alle fordele og ulemper. Det gav en lang liste af ønsker.

- Vi havde en forholdsvis lang liste med ting, som vi gerne ville, at traktoren skulle kunne. Vi har næsten haft alle traktormærkerne på prøve herude, så vi kunne prøve af og se, hvilke muligheder de enkelte gav. I sidste ende var det Claas-traktorerne, som opfyldte alle de ønsker, vi havde, forklarer Henrik Erichsen.

Kjærgård Landbrugsskole endte med at købe en AXION 830 og en ARION 550 med fuld udstyrspakke. Der var brug for både kraft og teknologi, så eleverne får en god fornemmelse for at køre i moderne hightech traktorer med GPS, autostyring, ISOBUS, trinløs transmission etc.

- Vi har været i dialog med alle de omkringliggende forhandlere for at undersøge mulighederne og har naturligvis også snakket med A.P. Jørgensen. Vi kender A.P. Jørgensen fra tidligere samarbejde, hvor vi både har besøgt dem for at høre om dem og deres maskiner. De har været på besøg her og vi har også lejet materiel af dem. Der har altid været et godt samarbejde med dem og de var en væsentlig årsag til, at valget faldt på de to traktorer, slutter Henrik Erichsen.

jba

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next