bannerPos

Få udbytte af gårdbestyrelsen

Onsdag den 31. oktober starter bestyrelsesuddannelsen, som Centrovice udbyder i samarbejde med konsulenthuset Hald og Lie. Arkivfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
03-10-2018 08:00
- Hvordan får man fuldt udbytte af ens gårdråd eller gårdbestyrelse? Og hvordan udfylder man sin rolle som medlem? Det er nogle af de spørgsmål, som man kan få svar på under den todages bestyrelsesuddannelse som Centrovice nu udbyder.

- Det at drive landbrug er en rigtig stor opgave at sidde med alene. Der skal træffes mange vigtige beslutninger, som kan have store konsekvenser på både kort og langt sigt.

- Derfor er det også vigtigt, at man kan hive sig selv ud af den daglige drift og anskue virksomhed fra et helikopterperspektiv.

- Og netop det kan en gårdbestyrelse eller et gårdråd bidrage til, fordi man får sparring på strategien, bliver udfordret til at tænke anderledes og får hjælp til følge op på implementeringen af strategien, fortæller Lone Bendixen, teamchef for Virksomhedsledelse hos Centrovice, om baggrunden for uddannelsen, som nu tilbydes af rådgivningscentret i Vissenbjerg.  

Målgruppen for bestyrelsesuddannelsen er både landmænd, der allerede har en gårdbestyrelse eller et gårdråd, og gerne vil have større udbytte af dem, eller landmænd der overvejer en gårdbestyrelse eller et gårdråd - samt landmænd, som overvejer at deltage som medlem af en gårdbestyrelse eller et gårdråd.

Kurset afholdes i samarbejde med konsulenthuset Hald og Lie, og foregår over to dage, onsdag den 31. oktober og onsdag den 12. december, begge dage kl. 9-16. Tilmelding skal ske til Centrovice senest den 15. oktober.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next