bannerPos

Du skal udvikle dine lederevner - også i 2020

Planlægningstavle og forbedringstavle er et nyttigt redskab, men kan bruge i den daglige ledelse.
01-01-2020 11:47

Er du klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere? Hvis, har du mulighed for at tilmelde dig næste Lean-kursus.

Af Svine- og HR-rådgiver Mette Holst Tygesen, Landbonord

LEDELSE Hvis du ikke allerede har gjort det, så burde du tilføje endnu et nytårsforsæt til din liste. Vel at mærke til den liste af nytårsforsætter, som du har tænkt dig at indfri. Det handler om efteruddannelse. En mulighed for dig til at gå ind og lede din virksomhed med input udefra.

I LandboNord oplever vi, at flere og flere landmænd bliver bevidste om, at ledelse er en vigtig disciplin. Landbrugsvirksomhederne er i dag så store, at der bliver ansat flere medarbejdere - og ofte fra flere forskellige lande. Det kræver derfor en målrettet indsats at få alle medarbejdere til at trække i samme retning. Og du som leder skal ikke trække læsset alene.

Små opgaver der gør en forskel

Her i LandboNord har vi netop afsluttet kurset Lean Ledelse, som er et akademifag. Det er et kursus, hvor du som deltager får kendskab til en lang række praktiske værktøjer, som du kan bruge i din daglige ledelse. Kursisterne bliver mellem kursusdagene sendt hjem med små opgaver, som de skal afprøve hjemme på bedriften. Her får deltagerne typisk øjnene op for, at der er flere situationer, som de med fordel kan løse på en anden måde, end de plejer.

Et eksempel er i forbindelse med tavlemøderne, hvor du starter med at rose dine medarbejdere og kollegaer. I forbindelse med seneste kursus kom en af kursisterne begejstret tilbage, efter at have introduceret tavlemøder, og sagde: »Det var en af de bedste arbejdsdage, vi længe har haft. Efter vi havde fået rost hinanden, red vi ligesom på en positiv bølge resten af dagen.«

Der er stor tilfredshed med Lean Ledelse-kurserne. Flere af kursisterne har været på andre ledelseskurser indenfor akademifagene, men de fremhæver især det her kursus, som det der er nemmest at anvende direkte i praksis. Nogle af tilbagemeldingerne lyder blandt andet på, at kursisterne får nogle værktøjer med hjem, som de kan bruge i hverdagen, hvilket blandt andet betyder, at de bliver bedre til at inddrage medarbejderne og får dem til at tage mere ansvar i hverdagen.

En lille forskel med stor effekt

Derfor er min opfordring i 2020, at du tager aktivt stilling til, om du er klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere. Skal vi gribe ned i posen med klichéer, så er det første skridt altid det sværeste, men når du først kommer i gang, kan en lille forskel have en stor effekt. På kurset i LandboNord oplever vi nu, at de gamle kursister begynder at tilmelde deres medarbejdere til vores næste Lean-kursus i foråret 2020, som vi afholder i Brønderslev i samarbejde med Seges og Erhvervsakademi Aarhus.

0

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.

Farvel til fugtigt frø

Vestfynsk landmand bygger stor moderne lagerhal med tørreri til korn og frø i nærheden af Turup.
Side 1 af 55 (1091 artikler)Prev1234567535455Next