bannerPos

Du skal udvikle dine lederevner - også i 2020

Planlægningstavle og forbedringstavle er et nyttigt redskab, men kan bruge i den daglige ledelse.
01-01-2020 11:47
Er du klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere? Hvis, har du mulighed for at tilmelde dig næste Lean-kursus.

Af Svine- og HR-rådgiver Mette Holst Tygesen, Landbonord

LEDELSE Hvis du ikke allerede har gjort det, så burde du tilføje endnu et nytårsforsæt til din liste. Vel at mærke til den liste af nytårsforsætter, som du har tænkt dig at indfri. Det handler om efteruddannelse. En mulighed for dig til at gå ind og lede din virksomhed med input udefra.

I LandboNord oplever vi, at flere og flere landmænd bliver bevidste om, at ledelse er en vigtig disciplin. Landbrugsvirksomhederne er i dag så store, at der bliver ansat flere medarbejdere - og ofte fra flere forskellige lande. Det kræver derfor en målrettet indsats at få alle medarbejdere til at trække i samme retning. Og du som leder skal ikke trække læsset alene.

Små opgaver der gør en forskel

Her i LandboNord har vi netop afsluttet kurset Lean Ledelse, som er et akademifag. Det er et kursus, hvor du som deltager får kendskab til en lang række praktiske værktøjer, som du kan bruge i din daglige ledelse. Kursisterne bliver mellem kursusdagene sendt hjem med små opgaver, som de skal afprøve hjemme på bedriften. Her får deltagerne typisk øjnene op for, at der er flere situationer, som de med fordel kan løse på en anden måde, end de plejer.

Et eksempel er i forbindelse med tavlemøderne, hvor du starter med at rose dine medarbejdere og kollegaer. I forbindelse med seneste kursus kom en af kursisterne begejstret tilbage, efter at have introduceret tavlemøder, og sagde: »Det var en af de bedste arbejdsdage, vi længe har haft. Efter vi havde fået rost hinanden, red vi ligesom på en positiv bølge resten af dagen.«

Der er stor tilfredshed med Lean Ledelse-kurserne. Flere af kursisterne har været på andre ledelseskurser indenfor akademifagene, men de fremhæver især det her kursus, som det der er nemmest at anvende direkte i praksis. Nogle af tilbagemeldingerne lyder blandt andet på, at kursisterne får nogle værktøjer med hjem, som de kan bruge i hverdagen, hvilket blandt andet betyder, at de bliver bedre til at inddrage medarbejderne og får dem til at tage mere ansvar i hverdagen.

En lille forskel med stor effekt

Derfor er min opfordring i 2020, at du tager aktivt stilling til, om du er klar til at blive udfordret på din måde at lede dine medarbejdere. Skal vi gribe ned i posen med klichéer, så er det første skridt altid det sværeste, men når du først kommer i gang, kan en lille forskel have en stor effekt. På kurset i LandboNord oplever vi nu, at de gamle kursister begynder at tilmelde deres medarbejdere til vores næste Lean-kursus i foråret 2020, som vi afholder i Brønderslev i samarbejde med Seges og Erhvervsakademi Aarhus.

Nødvendig nedskydning

Der skal afskydes flere dåer og kalve, lyder det fra landbrugets repræsentant i den fynske hjortevildtgruppe, efter landmænd oplever flere og flere markskader i takt med den øgede bestand af dåvildt.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Leif Hagelskjær bliver landskonsulent

Chefen for planteavlsafdelingen i Centrovice rykker til Seges.

Ny maskine til bedre tider

Hos Åskovgård Mink I/S mener Jørgen og Jens Jensen at kunne se lyset for enden af tunnelen efter seks år med underskud.

Flere udstillere end nogensinde før

Midt i januar går det løs med årets NutriFair, og messen har ikke mindre end 270 udstillere.

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Gyldent svineår i sigte

Med en aktuel notering på over 13 kroner og udsigt til en fortsat stigning tegner 2020 til at blive et super godt år for svineproducenterne.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Majsmøde med faglighed i fokus

Det var majsen, der var omdrejningspunktet, da DLG Fyn havde inviteret til kvægmøde.
Side 1 af 43 (844 artikler)Prev1234567414243Next