bannerPos

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Der er stigende interesse for den nye 10. klasse, som Dalum Landbrugsskole har udbudt i et års tid.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
26-06-2020 08:00
Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

UDDANNELSE - Jeg er da utroligt glad for, at endnu flere unge mennesker på den her måde får glæde af vores hestecenter, nye maskiner og flotte natur omkring skolens afdeling i Korinth. De unge kan dyrke deres hobby, mens de går i skole. Det er da en genial kombination.

Sådan siger forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, her hvor skolen for anden gang udbyder 10. klasse, og hvor antalle af ansøgere på blot ét år er steget fra 10 til 30 elever.

Den nye 10. klasse er tilrettelagt i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, men modtager elever fra hele landet. Skolen tilbyder linjefag i enten hest, maskiner eller outdoor.

- Der er mange måder at lære på. Jeg tror, at kombinationen mellem teoretisk undervisning i klassen og praktisk arbejde i værkstedet eller stalden er noget, der tiltaler mange unge, siger Jens Munk Kruse.

Landbrugsskolen har de seneste år oplevet en vækst i antallet af elever, som ikke er vokset op på landet, og forstanderen er spændt på, om den nye 10. klasse vil få flere til at overveje en fremtid i landbruget.

- Det er virkelig dejligt, at så mange unge har lyst til at snuse lidt til livet på landet. Der er stor mangel på veluddannede unge i landbruget, så hvis nogle af de nye elever i 10. klasse skulle få smag for landbruget, kan vi helt sikkert også finde en plads til dem på landbrugsuddannelsen efterfølgende, siger forstanderen.

eh

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next