bannerPos

Dalum Landbrugsskole sender plantespecialister til Kina

Aftalen mellem Dalum Landbrugsskole og Shanghai Vocational College kan få stor betydning for den globale planteavl, mener underviser på Dalum Landbrugsskole, Henrik Jensen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
07-05-2019 11:05
Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugs-skole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager. Den fynske landbrugsskole har netop underskrevet en 3-årig forlængelse af samarbejdsaftalen med Shanghai Vocational College of Agriculture and Forestry

Aftalen indebærer, at den danske landbrugsskole sender to planteundervisere til Shanghai for at fortælle om produktion af frugt og grønt i Danmark.

- Der er rigtig stor interesse for den måde, vi producerer fødevarer på i Danmark. Særligt bæredygtighed og miljø fylder i disse år meget i kinesernes bevidsthed, og her har vi masser af viden og erfaring, som vi kan bidrage med, siger Niels Erik Jespersen, som i mange år har koordineret det internationale arbejde på Dalum Landbrugsskole.

I 13 år har Dalum Landbrugsskole samarbejdet med det kinesiske landbrugsuniversitet, som hvert år sender studerende til Danmark for at høste ny viden og inspiration. Men for planteunderviser Henrik Jensen er det første gang, han skal til Kina og undervise. Han glæder sig til at udveksle viden og erfaring med de kinesiske undervisere og studerende. 

- Danmark er jo ikke noget kæmpestort land, men ved at dele vores viden og gøre den tilgængelig for producenterne i verdens folkerigeste land, kan vi jo være med til at gøre en stor forskel for den måde, vi udnytter jordens ressourcer, siger Henrik Jensen.

Dalum Landbrugsskole har en lang tradition for internationalt samarbejde. Kina var en af de første samarbejdslande uden for Europa, og i slutningen af 90'erne indgik skolen en aftale med Shanghai Agricultural Commission, i Shanghai-provinsen i Kina. 
Aftalen skulle hjælpe kineserne med at blive mere selvforsynende, og understøtte Shanghais ambition om at være et førende eksempel for de øvrige provinser i Kina, også på landbrugsområdet. 

- Vi vægter det internationale samarbejde højt, og ser det som en gevinst for både de danske og udenlandske elever. Et samarbejde går jo altid to veje, og vi kan lære en masse ved at dele viden og lade os inspirere af hinandens måder at gøre tingene på, siger Niels Erik Jespersen og tilføjer:

- Et globalt netværk af skoler, virksomheder og organisationer er værdifuldt for os, og vi bruger mange ressourcer på at vedligeholde og udvikle disse relationer til gavn for vore danske studerende. 

Dalum Landbrugsskole sender hvert år en del danske studerende på studieture og virksomheds-forlagt undervisning i blandt andet USA, Asien og forskellige lande i Europa. Skolen modtager også hvert år internationale studerende og får eksempelvis besøg af en gruppe kinesiske studerende i juni måned.  
 

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next