bannerPos

Dalum Landbrugsskole sender plantespecialister til Kina

Aftalen mellem Dalum Landbrugsskole og Shanghai Vocational College kan få stor betydning for den globale planteavl, mener underviser på Dalum Landbrugsskole, Henrik Jensen.

Henning K. Andersen

07-05-2019 11:05
Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugs-skole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager. Den fynske landbrugsskole har netop underskrevet en 3-årig forlængelse af samarbejdsaftalen med Shanghai Vocational College of Agriculture and Forestry

Aftalen indebærer, at den danske landbrugsskole sender to planteundervisere til Shanghai for at fortælle om produktion af frugt og grønt i Danmark.

- Der er rigtig stor interesse for den måde, vi producerer fødevarer på i Danmark. Særligt bæredygtighed og miljø fylder i disse år meget i kinesernes bevidsthed, og her har vi masser af viden og erfaring, som vi kan bidrage med, siger Niels Erik Jespersen, som i mange år har koordineret det internationale arbejde på Dalum Landbrugsskole.

I 13 år har Dalum Landbrugsskole samarbejdet med det kinesiske landbrugsuniversitet, som hvert år sender studerende til Danmark for at høste ny viden og inspiration. Men for planteunderviser Henrik Jensen er det første gang, han skal til Kina og undervise. Han glæder sig til at udveksle viden og erfaring med de kinesiske undervisere og studerende. 

- Danmark er jo ikke noget kæmpestort land, men ved at dele vores viden og gøre den tilgængelig for producenterne i verdens folkerigeste land, kan vi jo være med til at gøre en stor forskel for den måde, vi udnytter jordens ressourcer, siger Henrik Jensen.

Dalum Landbrugsskole har en lang tradition for internationalt samarbejde. Kina var en af de første samarbejdslande uden for Europa, og i slutningen af 90'erne indgik skolen en aftale med Shanghai Agricultural Commission, i Shanghai-provinsen i Kina. 
Aftalen skulle hjælpe kineserne med at blive mere selvforsynende, og understøtte Shanghais ambition om at være et førende eksempel for de øvrige provinser i Kina, også på landbrugsområdet. 

- Vi vægter det internationale samarbejde højt, og ser det som en gevinst for både de danske og udenlandske elever. Et samarbejde går jo altid to veje, og vi kan lære en masse ved at dele viden og lade os inspirere af hinandens måder at gøre tingene på, siger Niels Erik Jespersen og tilføjer:

- Et globalt netværk af skoler, virksomheder og organisationer er værdifuldt for os, og vi bruger mange ressourcer på at vedligeholde og udvikle disse relationer til gavn for vore danske studerende. 

Dalum Landbrugsskole sender hvert år en del danske studerende på studieture og virksomheds-forlagt undervisning i blandt andet USA, Asien og forskellige lande i Europa. Skolen modtager også hvert år internationale studerende og får eksempelvis besøg af en gruppe kinesiske studerende i juni måned.  
 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next