bannerPos

Dalum klar til fremtiden

Dalum er i dag en af Danmarks største landbrugsskoler. Korinth-afdelingen tager sig af grunduddannelse, mens afdelingen i Odense (bill.) primært står for de videregående landbrugsuddannelser. Til højre bag uddannelseschef Eric Wanscher ses skolens nyeste bygning, Innovationshuset, der blev indviet i 2018.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
08-01-2019 08:00
Over 70 procent af landbrugsskolen elever kommer ikke fra landbruget. - Det stiller store krav til os som landbrugsskole og til de forskellige uddannelser, vi kan tilbyde, fastslår uddannelseschef Eric Wanscher.

Dalum Landbrugsskole, der har mere end 130 år »på bagen«, og som i 2003 fusionerede med den 21 år yngre landbrugsskole i Korinth, lever stadig op til skolens første forstander Jørgen Petersen’s valgsprog: »Aldrig færdig – men altid på vej«.

I dag er Dalum en af Danmarks største landbrugsskoler, og arbejdsdelingen er sådan, at Korinth-afdelingen tager sig af grunduddannelse, mens afdelingen i Odense primært står for de videregående uddannelser i landbruget. Derudover har skolen en omfattende kursus- og konferencevirksomhed med deltagere fra hele verden.

Og selv om der i årenes løb er blevet stadig færre (men samtidig større) landbrug i Danmark, ser Dalum Landbrugsskoles forstander, Jens Munk Kruse, som tillige er formand for foreningen Danske Landbrugsskoler, rimelig lyst på situationen.

2019 godt fra start

- Vi har pænt fyldt op i Odense her fra midt i januar. I 2018 har vi også haft landbrugsuddannelsens 1. hovedforløb i Odense. Vi har en del, der starter 1. september i håb om, at de kan nå at blive færdige med høsten, før de skal starte her. Men de fleste hold starter i februar.

- Der er også godt optag i Korinth, hvor godt 50 elever starter på grundforløb 2 midt i januar. Desuden åbner vi også EUX-uddannelsen i Korinth, så vi nu har EUX begge steder, ligesom der også bliver grundforløb begge steder. Det betyder, at vi kommer tættere på eleverne.

- Generelt set mangler landbrugsskolerne elever, siger forstanderen. Det understreger vigtigheden af, at vi skal være disponible for eleverne.

Mere fra Dalum Landbrugsskole i denne uges tema om uddannelse og kurser i LandbrugFyn.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next