bannerPos

Dalum klar til fremtiden

Dalum er i dag en af Danmarks største landbrugsskoler. Korinth-afdelingen tager sig af grunduddannelse, mens afdelingen i Odense (bill.) primært står for de videregående landbrugsuddannelser. Til højre bag uddannelseschef Eric Wanscher ses skolens nyeste bygning, Innovationshuset, der blev indviet i 2018.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
08-01-2019 08:00
Over 70 procent af landbrugsskolen elever kommer ikke fra landbruget. - Det stiller store krav til os som landbrugsskole og til de forskellige uddannelser, vi kan tilbyde, fastslår uddannelseschef Eric Wanscher.

Dalum Landbrugsskole, der har mere end 130 år »på bagen«, og som i 2003 fusionerede med den 21 år yngre landbrugsskole i Korinth, lever stadig op til skolens første forstander Jørgen Petersen’s valgsprog: »Aldrig færdig – men altid på vej«.

I dag er Dalum en af Danmarks største landbrugsskoler, og arbejdsdelingen er sådan, at Korinth-afdelingen tager sig af grunduddannelse, mens afdelingen i Odense primært står for de videregående uddannelser i landbruget. Derudover har skolen en omfattende kursus- og konferencevirksomhed med deltagere fra hele verden.

Og selv om der i årenes løb er blevet stadig færre (men samtidig større) landbrug i Danmark, ser Dalum Landbrugsskoles forstander, Jens Munk Kruse, som tillige er formand for foreningen Danske Landbrugsskoler, rimelig lyst på situationen.

2019 godt fra start

- Vi har pænt fyldt op i Odense her fra midt i januar. I 2018 har vi også haft landbrugsuddannelsens 1. hovedforløb i Odense. Vi har en del, der starter 1. september i håb om, at de kan nå at blive færdige med høsten, før de skal starte her. Men de fleste hold starter i februar.

- Der er også godt optag i Korinth, hvor godt 50 elever starter på grundforløb 2 midt i januar. Desuden åbner vi også EUX-uddannelsen i Korinth, så vi nu har EUX begge steder, ligesom der også bliver grundforløb begge steder. Det betyder, at vi kommer tættere på eleverne.

- Generelt set mangler landbrugsskolerne elever, siger forstanderen. Det understreger vigtigheden af, at vi skal være disponible for eleverne.

Mere fra Dalum Landbrugsskole i denne uges tema om uddannelse og kurser i LandbrugFyn.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next