bannerPos

To fynboer vandt to år i træk

Bjarne Christensen skyder her sin John Deere 4240S af ved årets traktortræk i Nr. Broby. Både her og ved det nyligt afviklede danmarksmesterskab vandt han superstandardklasse 4. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
14-09-2018 08:10
Både Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen, Ejlby, genvandt deres danske mesterskab i traktortræk ved stævnet i Herning.

De to dygtige nordfynske kørere, Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen fra Ejlby, satte igen i år deres konkurrenter til vægs ved DM i traktortræk.

Det skete på banen på Landsskuepladsen i Herning i den forgangne weekend, hvor de begge genvandt DM-titlen fra året før i Vendsyssel.
Som noget nyt er traktorerne blevet opdelt i endnu flere klasser ved Landboungdommens traktortrækstævner. Således dystes i både en klasse for helt almindelige landbrugstraktorer, en superstandardklasse og farmklassen, hvor reglerne giver traktorerne største mulighed for at være modificeret.

3.000 tilskuere i regn

Det var i superstandardklasse 4, at Bjarne Christensen vandt med sin velkendte John Deere 4240S. Med den har han vundet utallige konkurrencer, og fra Fyn igen i år kvalificeret sig til DM-stævnet.

Også Bent Skov’s Volvo BM 650, med navnet »Slikkehunden«, har vist baghjul gennem flere år. Det skete igen i år i farmklasse 1.  

Mere end 3000 mennesker fra alle afkroge i landet trodsede dagens regnvejr for at tage del i den folkefest, som danmarksmesterskabet i traktortræk har udviklet sig til.

I alt 93 kørere deltog i DM-stævnet, som sluttede med fest med 480 deltagere.

Dette kan læses i næste uges LandbrugFyn. Glæd dig til avisen, som allerede fra lørdag morgen kan studeres her på hjemmesiden.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next