bannerPos

To fynboer vandt to år i træk

Bjarne Christensen skyder her sin John Deere 4240S af ved årets traktortræk i Nr. Broby. Både her og ved det nyligt afviklede danmarksmesterskab vandt han superstandardklasse 4. Foto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-09-2018 08:10
Både Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen, Ejlby, genvandt deres danske mesterskab i traktortræk ved stævnet i Herning.

De to dygtige nordfynske kørere, Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen fra Ejlby, satte igen i år deres konkurrenter til vægs ved DM i traktortræk.

Det skete på banen på Landsskuepladsen i Herning i den forgangne weekend, hvor de begge genvandt DM-titlen fra året før i Vendsyssel.
Som noget nyt er traktorerne blevet opdelt i endnu flere klasser ved Landboungdommens traktortrækstævner. Således dystes i både en klasse for helt almindelige landbrugstraktorer, en superstandardklasse og farmklassen, hvor reglerne giver traktorerne største mulighed for at være modificeret.

3.000 tilskuere i regn

Det var i superstandardklasse 4, at Bjarne Christensen vandt med sin velkendte John Deere 4240S. Med den har han vundet utallige konkurrencer, og fra Fyn igen i år kvalificeret sig til DM-stævnet.

Også Bent Skov’s Volvo BM 650, med navnet »Slikkehunden«, har vist baghjul gennem flere år. Det skete igen i år i farmklasse 1.  

Mere end 3000 mennesker fra alle afkroge i landet trodsede dagens regnvejr for at tage del i den folkefest, som danmarksmesterskabet i traktortræk har udviklet sig til.

I alt 93 kørere deltog i DM-stævnet, som sluttede med fest med 480 deltagere.

Dette kan læses i næste uges LandbrugFyn. Glæd dig til avisen, som allerede fra lørdag morgen kan studeres her på hjemmesiden.

 

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next