bannerPos

To fynboer vandt to år i træk

Bjarne Christensen skyder her sin John Deere 4240S af ved årets traktortræk i Nr. Broby. Både her og ved det nyligt afviklede danmarksmesterskab vandt han superstandardklasse 4. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-09-2018 08:10
Både Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen, Ejlby, genvandt deres danske mesterskab i traktortræk ved stævnet i Herning.

De to dygtige nordfynske kørere, Bent Skov fra Særslev og Bjarne Christensen fra Ejlby, satte igen i år deres konkurrenter til vægs ved DM i traktortræk.

Det skete på banen på Landsskuepladsen i Herning i den forgangne weekend, hvor de begge genvandt DM-titlen fra året før i Vendsyssel.
Som noget nyt er traktorerne blevet opdelt i endnu flere klasser ved Landboungdommens traktortrækstævner. Således dystes i både en klasse for helt almindelige landbrugstraktorer, en superstandardklasse og farmklassen, hvor reglerne giver traktorerne største mulighed for at være modificeret.

3.000 tilskuere i regn

Det var i superstandardklasse 4, at Bjarne Christensen vandt med sin velkendte John Deere 4240S. Med den har han vundet utallige konkurrencer, og fra Fyn igen i år kvalificeret sig til DM-stævnet.

Også Bent Skov’s Volvo BM 650, med navnet »Slikkehunden«, har vist baghjul gennem flere år. Det skete igen i år i farmklasse 1.  

Mere end 3000 mennesker fra alle afkroge i landet trodsede dagens regnvejr for at tage del i den folkefest, som danmarksmesterskabet i traktortræk har udviklet sig til.

I alt 93 kørere deltog i DM-stævnet, som sluttede med fest med 480 deltagere.

Dette kan læses i næste uges LandbrugFyn. Glæd dig til avisen, som allerede fra lørdag morgen kan studeres her på hjemmesiden.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next