bannerPos

Sæsonen starter i Broby

Der ventes mindst 30 havetraktorer og 40 store traktorer til start i de mange klasser på lørdag den 25. maj. Billedet er fra sidste års stævne på banen ved industriområdet i Broby. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
21-05-2019 08:58
Årets første fynske traktortræk afvikles af Midtfyns LandboUngdom på lørdag.

Normalvis indledes den fynske sæson for traktortrækarrangementer den første lørdag i maj i Nr. Aaby. Men her har Nordvestfyns LandboUngdom i år valgt at rykke deres traktorstævne til slutningen af juni, nærmere bestemt fredag den 28. juni.

Derfor bliver det i år Midtfyns LandboUngdom, der får æren af at skyde sæsonen i gang, når deres traditionelle stævne afvikles den sidste lørdag i maj.

Det er 15. år i træk, at der køres traktortræk på banen, som ligger ved industriområdet ud til Odense-landevejen ved Broby.

Havetraktorer

Som noget nyt vil der ved arrangementet på lørdag den 25. maj være fire klasser med havetraktortræk, det såkaldte Garden Pulling, hvor de små traktorer kan være speedet op med mange hestekræfter.

De to mindste Garden Pulling-klasser indleder dagens program fra klokken 10, og de to store klasser puttes ind blandt de op til 12 forskellige klasser med de anderledes større traktorer i henholdsvis landbrugsklasserne, standard- og farmklasserne.

Vinderne klassificerer sig til videre deltagelse ved landsdelsstævnet, som afvikles i Haderslev i august, og derefter til DM, der i år foregår i Brande.

Større stævne

- Der er allerede tilmeldt 30 havetraktorer, og vi forventer at mindst 40 traktorer fra Fyn og andre landsdele stiller op, håber formanden for Midtfyns LandboUngdom, Mikkel Dreyer.

Han oplyser, at der er muligt at tilmelde sig stævnet helt frem til selve løbsdagen senest klokken 8 om morgenen, inden klasserne og programmet færdiggøres.

- Derfor bliver stævnet også større, end det hidtil har været. Og derfor håber vi også på endnu flere tilskuere i dagens løb.

Der vil være de sædvanlige publikumstilbud som mad og drikke samt hoppeborg til børnene. I alt 30 frivillige fra Midtfyns LandboUngdom skal i sving som hjælpere i forbindelse med traktortraktorstævnet, der ventes afsluttet ved 18-tiden lørdag aften.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next