bannerPos

Sæsonen starter i Broby

Der ventes mindst 30 havetraktorer og 40 store traktorer til start i de mange klasser på lørdag den 25. maj. Billedet er fra sidste års stævne på banen ved industriområdet i Broby. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
21-05-2019 08:58
Årets første fynske traktortræk afvikles af Midtfyns LandboUngdom på lørdag.

Normalvis indledes den fynske sæson for traktortrækarrangementer den første lørdag i maj i Nr. Aaby. Men her har Nordvestfyns LandboUngdom i år valgt at rykke deres traktorstævne til slutningen af juni, nærmere bestemt fredag den 28. juni.

Derfor bliver det i år Midtfyns LandboUngdom, der får æren af at skyde sæsonen i gang, når deres traditionelle stævne afvikles den sidste lørdag i maj.

Det er 15. år i træk, at der køres traktortræk på banen, som ligger ved industriområdet ud til Odense-landevejen ved Broby.

Havetraktorer

Som noget nyt vil der ved arrangementet på lørdag den 25. maj være fire klasser med havetraktortræk, det såkaldte Garden Pulling, hvor de små traktorer kan være speedet op med mange hestekræfter.

De to mindste Garden Pulling-klasser indleder dagens program fra klokken 10, og de to store klasser puttes ind blandt de op til 12 forskellige klasser med de anderledes større traktorer i henholdsvis landbrugsklasserne, standard- og farmklasserne.

Vinderne klassificerer sig til videre deltagelse ved landsdelsstævnet, som afvikles i Haderslev i august, og derefter til DM, der i år foregår i Brande.

Større stævne

- Der er allerede tilmeldt 30 havetraktorer, og vi forventer at mindst 40 traktorer fra Fyn og andre landsdele stiller op, håber formanden for Midtfyns LandboUngdom, Mikkel Dreyer.

Han oplyser, at der er muligt at tilmelde sig stævnet helt frem til selve løbsdagen senest klokken 8 om morgenen, inden klasserne og programmet færdiggøres.

- Derfor bliver stævnet også større, end det hidtil har været. Og derfor håber vi også på endnu flere tilskuere i dagens løb.

Der vil være de sædvanlige publikumstilbud som mad og drikke samt hoppeborg til børnene. I alt 30 frivillige fra Midtfyns LandboUngdom skal i sving som hjælpere i forbindelse med traktortraktorstævnet, der ventes afsluttet ved 18-tiden lørdag aften.

 

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next