bannerPos

Sæsonen starter i Broby

Der ventes mindst 30 havetraktorer og 40 store traktorer til start i de mange klasser på lørdag den 25. maj. Billedet er fra sidste års stævne på banen ved industriområdet i Broby. Foto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
21-05-2019 08:58
Årets første fynske traktortræk afvikles af Midtfyns LandboUngdom på lørdag.

Normalvis indledes den fynske sæson for traktortrækarrangementer den første lørdag i maj i Nr. Aaby. Men her har Nordvestfyns LandboUngdom i år valgt at rykke deres traktorstævne til slutningen af juni, nærmere bestemt fredag den 28. juni.

Derfor bliver det i år Midtfyns LandboUngdom, der får æren af at skyde sæsonen i gang, når deres traditionelle stævne afvikles den sidste lørdag i maj.

Det er 15. år i træk, at der køres traktortræk på banen, som ligger ved industriområdet ud til Odense-landevejen ved Broby.

Havetraktorer

Som noget nyt vil der ved arrangementet på lørdag den 25. maj være fire klasser med havetraktortræk, det såkaldte Garden Pulling, hvor de små traktorer kan være speedet op med mange hestekræfter.

De to mindste Garden Pulling-klasser indleder dagens program fra klokken 10, og de to store klasser puttes ind blandt de op til 12 forskellige klasser med de anderledes større traktorer i henholdsvis landbrugsklasserne, standard- og farmklasserne.

Vinderne klassificerer sig til videre deltagelse ved landsdelsstævnet, som afvikles i Haderslev i august, og derefter til DM, der i år foregår i Brande.

Større stævne

- Der er allerede tilmeldt 30 havetraktorer, og vi forventer at mindst 40 traktorer fra Fyn og andre landsdele stiller op, håber formanden for Midtfyns LandboUngdom, Mikkel Dreyer.

Han oplyser, at der er muligt at tilmelde sig stævnet helt frem til selve løbsdagen senest klokken 8 om morgenen, inden klasserne og programmet færdiggøres.

- Derfor bliver stævnet også større, end det hidtil har været. Og derfor håber vi også på endnu flere tilskuere i dagens løb.

Der vil være de sædvanlige publikumstilbud som mad og drikke samt hoppeborg til børnene. I alt 30 frivillige fra Midtfyns LandboUngdom skal i sving som hjælpere i forbindelse med traktortraktorstævnet, der ventes afsluttet ved 18-tiden lørdag aften.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next