bannerPos

Sæsonen starter i Broby

Der ventes mindst 30 havetraktorer og 40 store traktorer til start i de mange klasser på lørdag den 25. maj. Billedet er fra sidste års stævne på banen ved industriområdet i Broby. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
21-05-2019 08:58
Årets første fynske traktortræk afvikles af Midtfyns LandboUngdom på lørdag.

Normalvis indledes den fynske sæson for traktortrækarrangementer den første lørdag i maj i Nr. Aaby. Men her har Nordvestfyns LandboUngdom i år valgt at rykke deres traktorstævne til slutningen af juni, nærmere bestemt fredag den 28. juni.

Derfor bliver det i år Midtfyns LandboUngdom, der får æren af at skyde sæsonen i gang, når deres traditionelle stævne afvikles den sidste lørdag i maj.

Det er 15. år i træk, at der køres traktortræk på banen, som ligger ved industriområdet ud til Odense-landevejen ved Broby.

Havetraktorer

Som noget nyt vil der ved arrangementet på lørdag den 25. maj være fire klasser med havetraktortræk, det såkaldte Garden Pulling, hvor de små traktorer kan være speedet op med mange hestekræfter.

De to mindste Garden Pulling-klasser indleder dagens program fra klokken 10, og de to store klasser puttes ind blandt de op til 12 forskellige klasser med de anderledes større traktorer i henholdsvis landbrugsklasserne, standard- og farmklasserne.

Vinderne klassificerer sig til videre deltagelse ved landsdelsstævnet, som afvikles i Haderslev i august, og derefter til DM, der i år foregår i Brande.

Større stævne

- Der er allerede tilmeldt 30 havetraktorer, og vi forventer at mindst 40 traktorer fra Fyn og andre landsdele stiller op, håber formanden for Midtfyns LandboUngdom, Mikkel Dreyer.

Han oplyser, at der er muligt at tilmelde sig stævnet helt frem til selve løbsdagen senest klokken 8 om morgenen, inden klasserne og programmet færdiggøres.

- Derfor bliver stævnet også større, end det hidtil har været. Og derfor håber vi også på endnu flere tilskuere i dagens løb.

Der vil være de sædvanlige publikumstilbud som mad og drikke samt hoppeborg til børnene. I alt 30 frivillige fra Midtfyns LandboUngdom skal i sving som hjælpere i forbindelse med traktortraktorstævnet, der ventes afsluttet ved 18-tiden lørdag aften.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next