bannerPos

Over 3.000 til årets sidste træk

I forhold til de foregående syv år var der til årets Egeskov Traktortræk anlagt en ny permanent bane tættere ved skoven og med slottet og avlsbygningerne i baggrunden.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-10-2018 09:42
Igen i år blev årets sidste fynske traktortræk på Egeskov et tilløbsstykke.

I det flotteste efterårsvejr tog over 3.000 traktortrækinteressede og øvrige gæster på Egeskov Gods hul på efterårsferien lørdag den 13. oktober ved det efterhånden traditionsrige arrangement ved den store midtfynske turistattraktion.

- Vi havde en rigtig god dag i det fine vejr – med det store publikum og mange deltagere. Og et godt salg i boderne, lyder det fra Flemming Andersen, der sammen med Andreas Larsen og Ditte Midtgaard-Schmidt som praktiske arrangører hjælper godset med afviklingen.

Egeskov Traktortræk havde ikke mindre end 61 deltagende traktorer samt fem firhjulstrukne biler og en lastbil (Hertha puller’en, red.), som prøvede kræfter med den tunge slæde på den nyanlagte bane.

Arrangementet sluttede dermed med succes årets fynske traktortræksæson. Igen næste år vil der være traktortræk på Egeskov om lørdagen, der indleder efterårsferien.

Se 20 minutter spændende videooptagelser fra Egeskov Traktortræk her!

Se resultaterne fra stævnet i næste uges LandbrugFyn.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next