bannerPos

Over 3.000 til årets sidste træk

I forhold til de foregående syv år var der til årets Egeskov Traktortræk anlagt en ny permanent bane tættere ved skoven og med slottet og avlsbygningerne i baggrunden.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-10-2018 09:42
Igen i år blev årets sidste fynske traktortræk på Egeskov et tilløbsstykke.

I det flotteste efterårsvejr tog over 3.000 traktortrækinteressede og øvrige gæster på Egeskov Gods hul på efterårsferien lørdag den 13. oktober ved det efterhånden traditionsrige arrangement ved den store midtfynske turistattraktion.

- Vi havde en rigtig god dag i det fine vejr – med det store publikum og mange deltagere. Og et godt salg i boderne, lyder det fra Flemming Andersen, der sammen med Andreas Larsen og Ditte Midtgaard-Schmidt som praktiske arrangører hjælper godset med afviklingen.

Egeskov Traktortræk havde ikke mindre end 61 deltagende traktorer samt fem firhjulstrukne biler og en lastbil (Hertha puller’en, red.), som prøvede kræfter med den tunge slæde på den nyanlagte bane.

Arrangementet sluttede dermed med succes årets fynske traktortræksæson. Igen næste år vil der være traktortræk på Egeskov om lørdagen, der indleder efterårsferien.

Se 20 minutter spændende videooptagelser fra Egeskov Traktortræk her!

Se resultaterne fra stævnet i næste uges LandbrugFyn.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next