bannerPos

Klar til det seje træk på slottet

Lørdag den 12. oktober fra klokken 11-16 arrangerer Egeskov for syvende gang traktortræk på plænen bag labyrinten. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Redaktionen

01-10-2019 08:00
Egeskov Slot er igen i år klar til at lade adskillige hestekræfter flankere museumsgenstande og parkanlæg, når der i den første weekend af efterårsferien inviteres til Egeskov Traktortræk.

For syvende gang afholdes der traktortræk på Egeskov, og det finder som altid sted den første lørdag i efterårsferien. I år er det dermed lørdag den 12. oktober fra klokken 11-16.

Der forventes 50-70 deltagende traktorer til eventen, og der er åbent for tilmelding frem til onsdag den 9. oktober. Interesserede har derfor fortsat mulighed for at være blandt dem, der viser hestekræfterne frem og får mulighed for at modtage gavepræmier som en af de bedst placerede.

I løbet af dagen vil der også være forskellige lodtrækninger om gevinster blandt billetnumre. Som tilskuer kan det derfor godt betale sig at passe godt på sin billet.

Trækket finder sted på plænen bag den store labyrint, og Egeskov sørger for pølser på grillen, burgere og kolde fadøl i hanen samt varme drikke. Gæster med almindelig entrebilletter og årskort til Egeskov har også adgang til traktortræk via almindeligt billetsalg og parken.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next