bannerPos

Ekstra drøn på DM

LandboUngdom og DTP går i år sammen i forbindelse med DM i traktortræk. Det foregår i Brande, hvor der samtidig køres en afdeling af European Championship. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-04-2019 10:00
Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

LandboUngdoms DM i traktortræk, som foregår lørdag den 7. september i Brande, bliver med endnu flere hestekræfter og en større fest, end det plejer at være.

LandboUngdoms sydlige regioner Vejle, Fyn, Sønderjylland og Ribe er værter, og de har valgt at afholde stævnet sammen med European Championship, der arrangeres af foreningen Danish Tractor Pulling (DTP).

LandboUngdom-trækkerne får deres egen bane på traktortrækbanen i Brande og vil køre samtidig med, at de europæiske mesterskaber for specialbyggede traktorer køres på banen ved siden af.

- Der bliver fuld action for tilskuerne, og der kommer hele tiden til ske noget inde på banerne. Jeg tror, det bliver et rigtig fedt stævne, siger Jimmy Pedersen, der er formand for DM i traktortræk.

Søndag den 8. september fortsætter European Championships, og arrangørerne forventer cirka 7.000 tilskuere i løbet af weekenden.

Organisatorisk er det DTP, der står for det praktiske og økonomiske omkring selve stævnet. LandboUngdom er ansvarlig for festen lørdag aften. Her bliver et lejet telt, hvor der ventes 600 spisende gæster og endnu flere efter spisningen.

Det er nyt, at LandboUngdom og DTP samarbejder i så høj grad. I 2018 afholdt de sydligere regioner deres landsdelsmesterskaber sammen med DTP's Eurocup-stævnet, og det var en stor succes. Derfor har man valgt at udvide samarbejdet.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next