bannerPos

Ekstra drøn på DM

LandboUngdom og DTP går i år sammen i forbindelse med DM i traktortræk. Det foregår i Brande, hvor der samtidig køres en afdeling af European Championship. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-04-2019 10:00
Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

LandboUngdoms DM i traktortræk, som foregår lørdag den 7. september i Brande, bliver med endnu flere hestekræfter og en større fest, end det plejer at være.

LandboUngdoms sydlige regioner Vejle, Fyn, Sønderjylland og Ribe er værter, og de har valgt at afholde stævnet sammen med European Championship, der arrangeres af foreningen Danish Tractor Pulling (DTP).

LandboUngdom-trækkerne får deres egen bane på traktortrækbanen i Brande og vil køre samtidig med, at de europæiske mesterskaber for specialbyggede traktorer køres på banen ved siden af.

- Der bliver fuld action for tilskuerne, og der kommer hele tiden til ske noget inde på banerne. Jeg tror, det bliver et rigtig fedt stævne, siger Jimmy Pedersen, der er formand for DM i traktortræk.

Søndag den 8. september fortsætter European Championships, og arrangørerne forventer cirka 7.000 tilskuere i løbet af weekenden.

Organisatorisk er det DTP, der står for det praktiske og økonomiske omkring selve stævnet. LandboUngdom er ansvarlig for festen lørdag aften. Her bliver et lejet telt, hvor der ventes 600 spisende gæster og endnu flere efter spisningen.

Det er nyt, at LandboUngdom og DTP samarbejder i så høj grad. I 2018 afholdt de sydligere regioner deres landsdelsmesterskaber sammen med DTP's Eurocup-stævnet, og det var en stor succes. Derfor har man valgt at udvide samarbejdet.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next