bannerPos

Ekstra drøn på DM

LandboUngdom og DTP går i år sammen i forbindelse med DM i traktortræk. Det foregår i Brande, hvor der samtidig køres en afdeling af European Championship. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
12-04-2019 10:00
Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

LandboUngdoms DM i traktortræk, som foregår lørdag den 7. september i Brande, bliver med endnu flere hestekræfter og en større fest, end det plejer at være.

LandboUngdoms sydlige regioner Vejle, Fyn, Sønderjylland og Ribe er værter, og de har valgt at afholde stævnet sammen med European Championship, der arrangeres af foreningen Danish Tractor Pulling (DTP).

LandboUngdom-trækkerne får deres egen bane på traktortrækbanen i Brande og vil køre samtidig med, at de europæiske mesterskaber for specialbyggede traktorer køres på banen ved siden af.

- Der bliver fuld action for tilskuerne, og der kommer hele tiden til ske noget inde på banerne. Jeg tror, det bliver et rigtig fedt stævne, siger Jimmy Pedersen, der er formand for DM i traktortræk.

Søndag den 8. september fortsætter European Championships, og arrangørerne forventer cirka 7.000 tilskuere i løbet af weekenden.

Organisatorisk er det DTP, der står for det praktiske og økonomiske omkring selve stævnet. LandboUngdom er ansvarlig for festen lørdag aften. Her bliver et lejet telt, hvor der ventes 600 spisende gæster og endnu flere efter spisningen.

Det er nyt, at LandboUngdom og DTP samarbejder i så høj grad. I 2018 afholdt de sydligere regioner deres landsdelsmesterskaber sammen med DTP's Eurocup-stævnet, og det var en stor succes. Derfor har man valgt at udvide samarbejdet.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next