bannerPos

Efterårsferien starter med traktortræk

På lørdag er der traditionen tro traktortræk som indledning af efterårsferien på Egeskov Slot med blandt andet halloween. Billedet er fra 2015, hvor sæsonens sidste traktorstævne blev overværet af 4.000 tilskuere.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
09-10-2018 08:00
For syvende år i træk afvikles traktortrækstævne ved Egeskov Slot lørdagen før efterårsferien.

På Egeskov Slot er det blevet en tradition at indlede efterårsferien med et arrangement, som marcher godt til stedets store landbrug. Det sker i form af et traktorstævne og udstilling af landbrugsmaskiner om lørdagen inden ferieugen.

Initiativet blev skabt i 2012, hvor et par lokale unge luftede ideen for slottets ledelse, og siden har det været en fast tradition. Og fortsat med de tre unge som praktiske arrangører af selve traktortrækket, mens Egeskov Slot lægger omgivelserne til og sørger for forplejningen af de mange gæster.

- Vi forventer omkring 50 deltagende traktorer, både lokale og fra de øvrige landsdele, sammen med et par specialbyggede modeller, fortæller Flemming Andersen, der igen i år sammen med Andreas Larsen og Torben Lohse er teamet bag traktortrækket på lørdag den 13. oktober.

Ny bane

Han oplyser, at der køres i syv standardklasser og tre farmklasser, med start fra klokken 11.00 og frem til ved firetiden. Det sker i år på en nyanlagt bane nogle meter længere hen mod skoven bag parken i forhold til de foregående seks år. Til gengæld ligger den nu permanent og klar til de kommende års arrangementer.

Ved banen vil der være udstilling af Horsch såmaskiner og redskaber fra Stroco-Agro. Og Egeskov sørger for pølser på grillen, ribbenburgere og kolde fadøl i hanen samt varm kakao, kaffe og muffins.

Ankomsten sker via Egeskovs almindelige parkeringsplads. Derefter følges skiltene uden om parken gennem skoven. Gæster med almindelige entrebilletter eller sæsonkort til Egeskov har også adgang til traktortrækpladsen via parken.

Halloween på Egeskov starter op samme dag i parken, hvor der er lagt op til uhygge i hele efterårsferien for børn i alderen 6-12 år. Der trækkes lod blandt publikum om gratis billetter til Egeskov i efterårsferien eller til Egeskov julemarked.

I de foregående år har der været omkring 3.000 gæster denne lørdag før efterårsferien, med flest i 2015, hvor der var solskin og ikke mindre end 4.000 gæster. Derfor forventes i år også stor publikumsinteresse, når der på lørdag startes op klokken 11.00 til sæsonens sidste traktortrækstævne.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next