bannerPos

Efterårsferien starter med traktortræk

På lørdag er der traditionen tro traktortræk som indledning af efterårsferien på Egeskov Slot med blandt andet halloween. Billedet er fra 2015, hvor sæsonens sidste traktorstævne blev overværet af 4.000 tilskuere.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
09-10-2018 08:00
For syvende år i træk afvikles traktortrækstævne ved Egeskov Slot lørdagen før efterårsferien.

På Egeskov Slot er det blevet en tradition at indlede efterårsferien med et arrangement, som marcher godt til stedets store landbrug. Det sker i form af et traktorstævne og udstilling af landbrugsmaskiner om lørdagen inden ferieugen.

Initiativet blev skabt i 2012, hvor et par lokale unge luftede ideen for slottets ledelse, og siden har det været en fast tradition. Og fortsat med de tre unge som praktiske arrangører af selve traktortrækket, mens Egeskov Slot lægger omgivelserne til og sørger for forplejningen af de mange gæster.

- Vi forventer omkring 50 deltagende traktorer, både lokale og fra de øvrige landsdele, sammen med et par specialbyggede modeller, fortæller Flemming Andersen, der igen i år sammen med Andreas Larsen og Torben Lohse er teamet bag traktortrækket på lørdag den 13. oktober.

Ny bane

Han oplyser, at der køres i syv standardklasser og tre farmklasser, med start fra klokken 11.00 og frem til ved firetiden. Det sker i år på en nyanlagt bane nogle meter længere hen mod skoven bag parken i forhold til de foregående seks år. Til gengæld ligger den nu permanent og klar til de kommende års arrangementer.

Ved banen vil der være udstilling af Horsch såmaskiner og redskaber fra Stroco-Agro. Og Egeskov sørger for pølser på grillen, ribbenburgere og kolde fadøl i hanen samt varm kakao, kaffe og muffins.

Ankomsten sker via Egeskovs almindelige parkeringsplads. Derefter følges skiltene uden om parken gennem skoven. Gæster med almindelige entrebilletter eller sæsonkort til Egeskov har også adgang til traktortrækpladsen via parken.

Halloween på Egeskov starter op samme dag i parken, hvor der er lagt op til uhygge i hele efterårsferien for børn i alderen 6-12 år. Der trækkes lod blandt publikum om gratis billetter til Egeskov i efterårsferien eller til Egeskov julemarked.

I de foregående år har der været omkring 3.000 gæster denne lørdag før efterårsferien, med flest i 2015, hvor der var solskin og ikke mindre end 4.000 gæster. Derfor forventes i år også stor publikumsinteresse, når der på lørdag startes op klokken 11.00 til sæsonens sidste traktortrækstævne.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next