bannerPos

Efterårsferien starter med traktortræk

På lørdag er der traditionen tro traktortræk som indledning af efterårsferien på Egeskov Slot med blandt andet halloween. Billedet er fra 2015, hvor sæsonens sidste traktorstævne blev overværet af 4.000 tilskuere.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
09-10-2018 08:00
For syvende år i træk afvikles traktortrækstævne ved Egeskov Slot lørdagen før efterårsferien.

På Egeskov Slot er det blevet en tradition at indlede efterårsferien med et arrangement, som marcher godt til stedets store landbrug. Det sker i form af et traktorstævne og udstilling af landbrugsmaskiner om lørdagen inden ferieugen.

Initiativet blev skabt i 2012, hvor et par lokale unge luftede ideen for slottets ledelse, og siden har det været en fast tradition. Og fortsat med de tre unge som praktiske arrangører af selve traktortrækket, mens Egeskov Slot lægger omgivelserne til og sørger for forplejningen af de mange gæster.

- Vi forventer omkring 50 deltagende traktorer, både lokale og fra de øvrige landsdele, sammen med et par specialbyggede modeller, fortæller Flemming Andersen, der igen i år sammen med Andreas Larsen og Torben Lohse er teamet bag traktortrækket på lørdag den 13. oktober.

Ny bane

Han oplyser, at der køres i syv standardklasser og tre farmklasser, med start fra klokken 11.00 og frem til ved firetiden. Det sker i år på en nyanlagt bane nogle meter længere hen mod skoven bag parken i forhold til de foregående seks år. Til gengæld ligger den nu permanent og klar til de kommende års arrangementer.

Ved banen vil der være udstilling af Horsch såmaskiner og redskaber fra Stroco-Agro. Og Egeskov sørger for pølser på grillen, ribbenburgere og kolde fadøl i hanen samt varm kakao, kaffe og muffins.

Ankomsten sker via Egeskovs almindelige parkeringsplads. Derefter følges skiltene uden om parken gennem skoven. Gæster med almindelige entrebilletter eller sæsonkort til Egeskov har også adgang til traktortrækpladsen via parken.

Halloween på Egeskov starter op samme dag i parken, hvor der er lagt op til uhygge i hele efterårsferien for børn i alderen 6-12 år. Der trækkes lod blandt publikum om gratis billetter til Egeskov i efterårsferien eller til Egeskov julemarked.

I de foregående år har der været omkring 3.000 gæster denne lørdag før efterårsferien, med flest i 2015, hvor der var solskin og ikke mindre end 4.000 gæster. Derfor forventes i år også stor publikumsinteresse, når der på lørdag startes op klokken 11.00 til sæsonens sidste traktortrækstævne.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next