bannerPos

Inspirationsaften hos bæravler

Ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen dyrker blandt andet solbær, ribs og hyben på ejendommen i Kogsbølle. Onsdag den 17. juni giver han en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
02-06-2020 08:00
Bæravlen er i fokus, når LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterer til inspirationsaften onsdag den 17. juni i Kogsbølle.

Produktionen af lækre fynske bær hviler på en stolt tradition og byder på mange spændende muligheder. At dyrke bær kræver faglig viden, flid, dygtighed og lidt held. Samtidig er her en produktion, hvor man både har mulighed for at levere en mindre mængde af udvalgte bær til den meget kvalitetsbevidste kunde, der er villig til at betale en høj pris, eller der kan produceres en større mængde til brug for dagligdagsprodukter som saft, most og marmelade.

LandboUngdom og Økologisk Landsforening gerne være med til at inspirere og vise eksempler på spændende produktioner på nye muligheder for etablering, og onsdag den 17. juni klokken 18-21 vil ejendommen Kogsbøllegård, Kogsbøllevej 42 ved Nyborg lægge rammer til.  Det er en aften, der er for alle LandboUngdoms medlemmer, der drømmer om egen produktion – uanset om den skal være økologisk eller konventionel. 

Emner om produktion

På Kogsbøllegård dyrker ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen blandt andet solbær, ribs og hyben, og han vil denne aften give en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion.

Efter aftensmad vil Hanne Lindhard, rådgiver hos HortiAdvice, fortælle om etablering og pleje, hvorefter Svend Jensen, kvalitetschef GASA Nordgrønt, kommer omkring emner som økonomi i frugt- og bærproduktion, markedssituationen, og mulighed for at blive leverandør til Gasa Nordgrønt.

Jens Hermansen fra Økologisk Landsforening runder aftenen af med generelle overvejelser og erfaringer omkring etablering.

Arrangementer er gratis for medlemmer af LandboUngdom og tilmelding skal ske til Mikkel Dreyer, formand for Midtfyns LandboUngdom.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next