bannerPos

Lejet værksted og afdeling i Otterup

Lars Hansens søn Christoffer Hansen er uddannet robottekniker og står for robotcentret sammen med to øvrige ansatte. I vinter har 80 kunde-robotter været opbevaret på Maskincenter Odenses robothotel, men med den store efterspørgsel ventes hotellet at skulle udvides.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-04-2019 08:00
Der er travlhed for de ni ansatte hos Maskincenter Odense. Tre er beskæftiget i det større værksted, som er indrettet i lejet nabobygning, og fra nytår er etableret afdeling i Otterup.

Der er hektisk aktivitet for de nu ni ansatte hos Maskincenter Odense. Ikke alene, fordi græsset allerede gror lystigt i haver og parker, men også på grund af en voksende kundekreds blandt både boligforeninger, virksomheder, anlægsgartnere og private.

Dertil kommer, at Maskincenter Odense har overtaget have- og parkaktiviteterne hos EC Cykler i Otterup fra nytår.

- Ebbe Rasmussen (den hidtidige indehaver, red.) fortsætter med sin cykelafdeling, men er samtidig sælger og ekspederer for os. Det er et rigtigt godt, nyt tiltag for os. Forretningen har et trofast kundeunderlag og potentiale med mange parcelhuse, landbrugsejendomme, fritidsbrug og sommerhuse. Vi sælger hele vores program i butikken i Otterup, mens vi servicerer kundemaskiner her på vores værksted i Tarup. Men tre af vores ansatte bor netop i Otterup, så det er altid hurtig ekspedition, forsikrer Maskincenter Odenses ejer Lars Hansen, der selv har lang erfaring i branchen.

 

Fra Skallebølle

Han etablerede forretningen i Tarup i 2017, netop som han skulle til at fejre sit 25-års jubilæum hos Ole Knudsen Skov og Park, de seneste år som daglig leder. Som bekendt nedbrændte forretningen i Skallebølle for godt to år siden, og det gav udslaget til, at Ole Knudsen, som allerede dengang var tiltrådt som havnechef i Assens, solgte virksomheden til sin førstemand.

- Sammen med medarbejderne rykkede vi fra de midlertidige faciliteter ved brandtomten til disse her lokaler i Odenses nordvestlige kvarter – faktisk med kun en dags lukning. Det har nærmest været hektisk lige siden, ikke mindst fordi mange nye kunder i området har taget godt imod os og vores produkter, siger Lars Hansen.

- Selv om vi ikke lige ligger helt ud til en større vej, og derfor ikke får samme strøgkunder, som vi var vant til i Skallebølle, så har vi gennem opsøgende aktivitet, men også fra eksisterende kunder derudefra, både et stort nysalg og mange serviceopgaver. Tillige har flere og flere af de mange villaejere i området også fundet os her på Hans Egedes Vej.

 

Kvalitet og høj servicegrad

Hovedprodukterne Husqvarna og Stihl fulgte også med, og nyt er siden blandt andet John Deeres store program inden for have- og parkmaskiner. Også Vitra kompakttraktorerne fra 25 til 70 hestekræfter er kommet til – endda som fynsk eneforhandling.

- Vores varemærker er kvalitetsmaskiner og en høj servicegrad, ganske som fra Skallebølle-tiden. Det førte hurtigt til, at bygningen her på 600 kvadratmeter blev for lille. Jeg kiggede derfor mig omkring i nabolaget, og fra juni sidste år lejede vi en tilsvarende bygning, som nu er indrettet som værksted og robotcenter.

Lars Hansen erkender, at sidste års meget tørre sommer satte sit aftryk på driftsøkonomien, ikke mindst fordi værkstedsindretningen gav mange omkostninger.

- Til gengæld er vi allerede rigtig godt i gang her i ’19. Trods de vanskelige tider i fjor har vi kunnet opretholde det erfarne mandskab, og er kommet styrket ud, så vi er helt klar til denne sæson, som forhåbentlig hverken for haveejerne eller landbruget bliver så tør som sidste sommer.     

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next