bannerPos

Ingen nemme løsninger

- Generationsskiftet er en af de allerstørste udfordringer, vi står overfor, siger landbrugskundedirektør Claus Bo Petersen, Danske Bank i Odense.

Redaktionen

07-09-2019 08:00
Generationsskiftet kræver en stor værktøjskasse, siger bankdirektør.

– For landbruget er generationsskifte en af de allerstørste udfordringer, vi står overfor.

Det siger landbrugskundedirektør Claus Bo Petersen, Danske Bank i Odense. Han erkender samtidig, at der ikke er nogen nem løsning på generationsskiftet, og at man i øjeblikket skubber problematikken foran sig.

- Der er ingen, der har løsningen på den korte bane. Det kræver en værktøjskasse med flere forskellige stykker værktøj i, siger han og tilføjer, at de generationsskifter, man i øjeblikket ser i landbruget, er familiehandler, hvor familien hjælper den unge landmand i gang.

Forskellige modeller

Claus Bo Petersen peger på en række modeller, som der arbejdes med, for eksempel sælgerfinansiering, hvor sælgeren lader nogle penge stå i virksomheden til senere indfrielse. Nogle gange kan der også komme investorer til udefra, ligesom der kan bringes alternative ejerformer på banen.

- Men det kan også handle om, at den unge må starte op med noget mindre og bygge virksomheden langsomt op. Under alle omstændigheder er vi meget opmærksomme på, at der i alle tilfælde er tale om robuste handler, så den unge også kan klare udsving i økonomien de første år, siger den fynske landbrugskundedirektør.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next