bannerPos

Ingen nemme løsninger

- Generationsskiftet er en af de allerstørste udfordringer, vi står overfor, siger landbrugskundedirektør Claus Bo Petersen, Danske Bank i Odense.
07-09-2019 08:00
Generationsskiftet kræver en stor værktøjskasse, siger bankdirektør.

– For landbruget er generationsskifte en af de allerstørste udfordringer, vi står overfor.

Det siger landbrugskundedirektør Claus Bo Petersen, Danske Bank i Odense. Han erkender samtidig, at der ikke er nogen nem løsning på generationsskiftet, og at man i øjeblikket skubber problematikken foran sig.

- Der er ingen, der har løsningen på den korte bane. Det kræver en værktøjskasse med flere forskellige stykker værktøj i, siger han og tilføjer, at de generationsskifter, man i øjeblikket ser i landbruget, er familiehandler, hvor familien hjælper den unge landmand i gang.

Forskellige modeller

Claus Bo Petersen peger på en række modeller, som der arbejdes med, for eksempel sælgerfinansiering, hvor sælgeren lader nogle penge stå i virksomheden til senere indfrielse. Nogle gange kan der også komme investorer til udefra, ligesom der kan bringes alternative ejerformer på banen.

- Men det kan også handle om, at den unge må starte op med noget mindre og bygge virksomheden langsomt op. Under alle omstændigheder er vi meget opmærksomme på, at der i alle tilfælde er tale om robuste handler, så den unge også kan klare udsving i økonomien de første år, siger den fynske landbrugskundedirektør.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next