bannerPos

En Butler til køerne

Wasserbauer Butler Gold samler foderrester op via en stor snegl og ”skubber” det retur til forværket som friskblandet foder.
06-04-2020 08:00

CN Maskinfabrik klar med en ny foderskubber.

KVÆG Wasserbauer Butler Gold er en smart selvkørende og eldrevet ”foderskubber”, der via en frontmonteret tværsnegl samler foderrester op fra foderbordet og flytter dem tilbage mod forværket, så dyrene får ”friskt” foder hele dagen. Det fremmer ædelysten og minimerer foderspildet.

Fordelene taler for sig selv. Foderrester på foderbordet samles op og præsenteres som nyopblandet foder. Det fører ifølge producenten til større foderoptagelse og mindre spild, samtidigt med forbedret sundhed på grund af jævn foderoptagelse.

For robotbesætningerne vil mere aktivitet sikkert også føre til bedre kotrafik og jævn udnyttelse af malkerobotter.

 

Enkel teknologi - fuldautomatisk proces

Arbejdsrutinen med Wasserbauer Butler Gold er fuldautomatiseret. Den grønne ”robot” styrer efter små magneter, der bores ned i foderbordet med to meters mellemrum og får sin energi fra to 105 Ah vedligeholdelsesfrie batterier.

De lades via en ladestation af samme type, som kendes fra nogle robotplæneklippere, så der er ikke meget installationsarbejde forbundet med at få en Butler i stalden. Opsætning og justering af styringen foregår via PC, tablet eller SmartPhone.

jba

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next