bannerPos

En Butler til køerne

Wasserbauer Butler Gold samler foderrester op via en stor snegl og ”skubber” det retur til forværket som friskblandet foder.
06-04-2020 08:00

CN Maskinfabrik klar med en ny foderskubber.

KVÆG Wasserbauer Butler Gold er en smart selvkørende og eldrevet ”foderskubber”, der via en frontmonteret tværsnegl samler foderrester op fra foderbordet og flytter dem tilbage mod forværket, så dyrene får ”friskt” foder hele dagen. Det fremmer ædelysten og minimerer foderspildet.

Fordelene taler for sig selv. Foderrester på foderbordet samles op og præsenteres som nyopblandet foder. Det fører ifølge producenten til større foderoptagelse og mindre spild, samtidigt med forbedret sundhed på grund af jævn foderoptagelse.

For robotbesætningerne vil mere aktivitet sikkert også føre til bedre kotrafik og jævn udnyttelse af malkerobotter.

 

Enkel teknologi - fuldautomatisk proces

Arbejdsrutinen med Wasserbauer Butler Gold er fuldautomatiseret. Den grønne ”robot” styrer efter små magneter, der bores ned i foderbordet med to meters mellemrum og får sin energi fra to 105 Ah vedligeholdelsesfrie batterier.

De lades via en ladestation af samme type, som kendes fra nogle robotplæneklippere, så der er ikke meget installationsarbejde forbundet med at få en Butler i stalden. Opsætning og justering af styringen foregår via PC, tablet eller SmartPhone.

jba

0

Dyhr får JCB

Maskinforretningen i Gudbjerg har fået forhandlingen af de velanskrevne engelske teleskoplæssere og gummigeder.

- Nu vil vi til bunds i vandmiljøet

Seges-rapporter om tilstanden i Odense Fjord, Nakkebølle Fjord og Holckenhavn Fjord vil være vigtig dokumentation for landbruget over for politikere og kommunerne ved kommende miljøindsatser, understreger formand Torben L. Povlsen.

Farfars traktor i felten

Lars Jørgensen fra Frøbjerg var blandt de over 80 deltagere ved pløjedagen på Brobygaard, hvor han kørte med en 17 hestes traktor, som han fik som 9-årig af sin farfar.

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.
Side 1 af 59 (1174 artikler)Prev1234567575859Next