bannerPos

Udbyttet forbedres under jorden

Myllerup Entreprenør A/S udfører drænopgaver hele året rundt, også i etablerede afgrøder. Skaderne er begrænsede, da markens plejespor kan benyttes og bæltegravemaskinen trykker minimalt på jorden. Her udføres renovering af et drøn i en lavning på en af Erholm Gods’ store marker.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
05-11-2018 10:48
Velfungerende dræn er afgørende, påpeges det fra Myllerup Entreprenør, der med mange års erfaring benytter den traditionelle drænmetode med gravemaskine og skovl, og udelukkende plastrør.

Uanset om man ejer eller forpagter jorden, så har man først og fremmest øje for udbyttet i afgrøderne på sine marker. Men grundlaget for udbyttepotentialet skabes i jorden, med dræningen som et vigtigt fokuspunkt.

Umiddelbart kan dræning, hvad enten det gælder nydræning eller renovering af det eksisterende drænsystem i markerne, virke bekosteligt og noget, som kan udsættes til »bedre tider«.

- Men det kan ikke betale sig. Slet ikke, understreger entreprenør Ole West Hansen, der siden han etablerede Myllerup Entreprenør i 1989 både har interesseret sig for og arbejdet meget med drænopgaver over det meste af Fyn.

Øger udbyttet

- Velfungerende dræn øger markant udbyttet, og ikke mindst medvirker det til, at der kan dyrkes overalt, også på problemområder så som lavninger og vanskeligere jorde, påpeger den vestfynske entreprenør, der har et erfarent dræningsteam og som også selv medvirker ved projekteringen eller renovering af markdræn.

Især i de senere år har opgaverne for Myllerup Entreprenør A/S været stigende, i takt med de større traktorer og maskiner på markerne, de større regnmængder, og landmændenes større fokus på dræningens betydning for afgrøderne.

Læs den store artikel om dræning og Myllerup Entreprenør i denne uges tema i LandbrugFyn. Avisen kan allerede nu læses her på hjemmesiden – klik på avisen i øverste højre hjørne.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer