bannerPos

Ny app skal lette hverdagen i marken

Anders og Søren Knudsen, med rødder i den lollandske muld, og brødrene bag virksomheden FarmBackup, har udviklet en app til opgavestyring og tidsregistrering af markarbejde i samarbejde med udvalgte landbrug og maskinstationer. Foto: Henriette Lemvig

Redaktionen

21-06-2019 15:51
Firmaet FarmBackup har udviklet en app, der med stor nøjagtighed kan holde styr på arbejdsopgaverne i marken.

Virksomheden FarmBackup, der drives af brødrene Anders og Søren Knudsen fra Lolland, har lavet en app til opgavestyring og tidsregistrering af markarbejde i samarbejde med udvalgte landbrug og maskinstationer.

- Vi så et behov allerede på de første kundebesøg, vi havde i forbindelse med lanceringen af markedspladsen. Selvom bedriften var veldrevet, lå der næsten altid et hav af papirer på skrivebordet – bunker vi også kendte fra den gård, vi selv kommer fra, forklarer Anders Knudsen.

Derfor begyndte de to brødre at spørge ind til, hvad der lå i bunkerne, og alle steder viste det sig at være arbejdssedler med oplysninger om hvilke opgaver, der var lavet. Men ofte var de mangelfulde, og nogle var aldrig kommet ind på kontoret.

- Man forsøger hele tiden at huske på bagkant og ofte betyder det, at man som eksempelvis maskinstation får faktureret for lidt, da man jo ikke vil snyde dem, man har lavet arbejdet for, siger Anders Knudsen som baggrund for, at FarmBackup begyndte at kigge på en løsning, der kunne udfylde den opgave mere optimalt.

 

Landbruget manglede løsning

Brødrene gik i krig med at kigge på mulighederne, og her var der løsninger, der så ud til at tage hånd om problemet, men de var alle henvendt til håndværkere og ikke landbrug.

- Alle de apps, der allerede var på markedet, var skræddersyet til håndværkere. Det var slet ikke et detaljeniveau, der var tilstrækkeligt for landmænd og maskinstationer. Vi kastede os derfor ud i det og lavede en betaversion af en app, vi mente kunne opfylde kravene, siger Anders Knudsen.

FarmBackup henvendte sig via Facebook til landmænd, der kunne være interesserede i af afprøve appen, og på få dage havde over 100 virksomheder vist interesse.

Der blev udvalgt ti, der gennem et år afprøvede appen, delte af deres erfaringer og kom med råd til forbedringer. Produktet blev efterfølgende rettet til ud fra det forløbne års erfaringer, og FarmBackup er fra årsskiftet 2019 begyndt at sælge appen. Og det går godt.

- Vi har åbenbart været heldige at ramme markedet, lige hvor det var klar til at modtage. I dag har alle medarbejdere en smartphone og er vant til at benytte apps. Det var de ikke for bare to år siden, siger brødrene.

FarmBackup har allerede henvendelser fra udlandet og er meget tæt på at kunne lancere appen også uden for Danmarks grænser.

 

 

FarmBackup Task

·        Appen kan benyttes på flere måder. Er der for eksempel tale om et landbrug, kan appen holde styr på hvilke arbejdsopgaver, der bliver udført på bedriften.

·        Appen kan notere, hvor mange timer der bruges til vedligehold, tid i de enkelte staldafsnit, hvor lang tid det tager at pløje og så videre.

·        Er der tale om arbejde for andre, primært i form af maskinstationsarbejde, er appen lige til at taste ind i, da der oprettes arbejdssedler med det samme, og de kan specificeres helt ned på den enkelt hektar, såsæd med mere.

·        Alt data fra appen kan hentes over på computeren og gøres klar til fakturering med mere.

·        Appen kan hentes i app store og hedder »Farmbackup Task«.

·        De første 14 dage er gratis, hvorefter det koster 100 kroner pr. måned pr. ansat, der bruger appen.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next