bannerPos

Videoer viser vejen til en højere so-overlevelse

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 sættes der fokus på, hvordan producenter bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
13-10-2020 10:43

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 er det vigtigt at fremhæve de faktorer, der kan være årsagen til en lav so-overlevelse. Derfor har projektleder Tina Birk Jensen teamet op med dyrlæge Andreas Birch for at belyse, hvordan du som producent bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen, skriver Svineproduktion.dk.

- For os har det været vigtigt at samarbejde med de dyrlæger, som so-holderne spørger til råds, bruger i tvivlsspørgsmål, og som har fingeren på pulsen ved de enkelte besætningers søer. Andreas Birch fra Ø-Vet har i en række videoer givet hans besyv på, hvordan du som producent får hjulpet dine søer godt på vej, fortæller Tina Birk Jensen, specialkonsulent, dyrlæge og projektleder for SoLiv 2.0.

Skab overblik

Andreas Birch fortæller, at det er bedst at skabe sig et overblik i besætningen, inden man foretager sig yderligere.

- Det første man skal gå i gang med, når man ønsker at reducere sodødeligheden, er at prøve at analysere, hvorhenne opstår problemerne. Er det søer, der bliver aflivet, eller er det søer, der dør af sig selv. Derefter har man selvfølgelig en fornemmelse af, hvad de dør af, og om det er unge eller gamle søer, samt hvor det foregår henne af i systemet, lyder det fra dyrlægen.

I en af videoerne forklarer han nærmere, hvordan man så efterfølgende kan spore sig ind på, hvor problemerne ligger henne i besætningen – om det er benene, om det er foderrelateret eller om det er mere fysiologisk for dyrene, som for eksempel nyreproblemer.

Find alle videoerne med Andreas Birch på Seges TV og hent meget mere information om emnet på temasiden SoLiv 2.0 via svineproduktion.dk.

cab

 

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next