bannerPos

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

07-07-2020 13:22

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

Generelt er situationen tydeligvis presset. Baggrunden for dette er lukningen af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som allerede har varet i to uger, og som ser ud til at fortsætte. 

I mellemtiden kan man begynde at se en udbudspukkel i Tyskland. Forskydningerne i afsætningen rammer også nabolandene Holland og Belgien, som traditionelt leverer til blandt andet tyske slagterier. Det skriver Danske Svineproducenter i deres ugentlige prisoversigt.

Kinas annullering af eksporttilladelserne til nogle hollandske og tyske slagterier resulterer i stor usikkerhed på markedet. Som begrundelse for annulleringen bruger de kinesiske myndigheder forebyggelse af indførsel af coronavirus. Markedsanalytikere går dog ud fra, at den officielle årsag kun er et skalkeskjul. Måske forstyrrer Peking bevidst kødmarkedet for at indlede et prisfald og dermed komme billigere til de nødvendige importmængder.

Prispres

Et tysk-hollandsk slagteri har på det seneste opbygget et særligt stærkt prispres. Først blev offentliggørelsen af den hollandske notering i den forgangne uge udsat. Det efterfølgende prisfald på 15 cent, da noteringen endelig blev offentliggjort, var markant. I Tyskland gjorde Vion sig bemærket i begyndelsen af den forgangne uge ved at kræve et stort prisfald. Til sidst faldt VEZG-noteringen med 6 cent. Den hollandske notering fulgte efter med et ekstremt prisfald på 19 korrigerede cent som følge af slagteriernes pres. Den belgiske notering faldt med 12 cent. Fra Spanien, Frankrig og Østrig meldtes der om uændrede noteringer. Mht. korrigeringen af den franske notering til ISN-standard blev der foretaget en tilpasning i omregningssystemet i forhold til kvalitetskriterierne.

Det spanske levendeudbud er mindre pga. sommervarmen, hvilket er typisk for sæsonen, og dette ses i den faldende slagtevægt. I mellemtiden udbydes der endda svin fra Holland og Belgien på det spanske marked, dog uden at der er købere til dem.

hka
 

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next