bannerPos

Svinetop efterlyser flere investeringer i dansk slagtesvineproduktion

Søren Søndergaard (tv.) og Ulrik Bremholm, der er henholdsvis næstformand og medlem af sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, er bekymret for, om de danske landmænds investeringslyst i slagtesvinestalde er høj nok. Her er de fotograferet på Søren Søndergaards bedrift Baldershave øst for Billund. Foto: Morten Ipsen

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
28-06-2020 09:42
To medlemmer af sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion er bekymret for, at antallet af slagtesvin i Danmark vil falde, hvis ikke de danske landmænd investerer mere i slagtesvineproduktion. Det kan gå ud over hele sektoren, siger de.

De økonomiske resultater ved at producere slagtesvin taler egentlig for sig selv, mener Søren Søndergaard, næstformand i sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, og Ulrik Bremholm, der er udpeget til sektorbestyrelsen af Danske Svineslagterier.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next