bannerPos

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

02-07-2020 13:03

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Forbruget af grisekød i Europa er fortsat på et lavt niveau for årstiden, og det er lige nu den altoverskyggende årsag til de fortsat faldende priser. Således falder Danish Crowns notering med 30 øre til 10,80 kroner i næste uge, oplyser slagterigiganten i en markedskommentar.

- I Tyskland stemmer forbrugerne lige nu med fødderne og går i høj grad uden om køledisken med grisekød og pølser, fordi de ser slagterierne som årsagen til de stigende COVID-19 smittetal. Vi får meldinger om en nedgang i salget på over 20 procent i et land med 80 millioner indbyggere. Det er voldsomt, og så hjælper det ikke rigtigt, at vi faktisk ser tegn på stigende aktivitet i en del lande lige nu, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Afsætningen af skinker og forender er udfordret, mens priserne på bove, bacon og kamme siver en smule. Salget af brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens Kina fortsat kører i et lavt gear.    

hka
 

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next