bannerPos

Stormøde med fokus på et vigtigt nøgletal

Dagens tema er »Fravænnede pr. fravænning«, når Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til stormøde i forbindelse med Fokus 35 Vital-konceptet onsdag den 12. juni. Foto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
29-05-2019 08:02
Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til Fokus 35 Vital-møde den 12. juni i lokalerne på Dalum Landbrugsskole.

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til endnu et stormøde i forbindelse med »Fokus 35 Vital«-konceptet. Fokus 35 Vital er gruppen for dem, der gerne vil have fuld fokus på effektiviteten. Det er et koncept, hvor der månedligt laves benchmark imod de andre gruppedeltagere, og hvor der fire gange årligt arrangeres møder med eksperter fra hele Danmark som indledere.

Det traditionsrige stormøde finder i år sted på onsdag klokken 13-16 på Dalum Landbrugsskole, hvor der fra klokken 12-13 er ankomst med sandwich og vand/øl i aulaen, hvor der også vil være messe med åbne stande.

Over 13 fravænnede

Dagens tema er »Fravænnede pr. fravænning«, som er et yderst vigtigt nøgletal for fortsat mange levendefødte. Her vil dyrlæge Jesper B. Sanden, Porcus og svineproducent Theis Nordtorp, Nordtorp Svineproduktion, samt chefforsker Vivi Aarestrup, Seges, bidrage med en række indlæg til emnet. Desuden er rådgiver og svineproducent Mette Lundsgaard på podiet med indlægget: »Hvordan får vi 1.100 kilo fravænnet gris pr. faresti årligt?«

Konsulent Poul Said Fredsted, Agrosoft, er ligeledes på programmet med en ny og interaktiv løsning til at få præsenteret besætningens data på. Og efter kaffen vil forfatter og konsulent Maiken Juul holde foredraget »Den ubekymrede medarbejder«.

Overrækkelse af Porcus-prisen 2018

Sidst men ikke mindst vil der være en gennemgang af årets resultater i Fokus 35 Vital, og der vil være kåring af den besætning, der det sidste år har rykket sig allermest i produktionsniveau, samt af den besætning, der præsterer det højeste effektivitetsniveau netop nu.

Tilmelding til stormødet skal ske med antal deltagere til kontoret senest mandag den 10. juni, og mødet er også åbent for besætningsejere eller driftsledere, som endnu ikke er med i Fokus 35 Vital-konceptet. Prisen for deltagelse er 300 kroner pr. person.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next