bannerPos

Stormøde med fokus på et vigtigt nøgletal

Dagens tema er »Fravænnede pr. fravænning«, når Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til stormøde i forbindelse med Fokus 35 Vital-konceptet onsdag den 12. juni. Foto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
29-05-2019 08:02
Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til Fokus 35 Vital-møde den 12. juni i lokalerne på Dalum Landbrugsskole.

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til endnu et stormøde i forbindelse med »Fokus 35 Vital«-konceptet. Fokus 35 Vital er gruppen for dem, der gerne vil have fuld fokus på effektiviteten. Det er et koncept, hvor der månedligt laves benchmark imod de andre gruppedeltagere, og hvor der fire gange årligt arrangeres møder med eksperter fra hele Danmark som indledere.

Det traditionsrige stormøde finder i år sted på onsdag klokken 13-16 på Dalum Landbrugsskole, hvor der fra klokken 12-13 er ankomst med sandwich og vand/øl i aulaen, hvor der også vil være messe med åbne stande.

Over 13 fravænnede

Dagens tema er »Fravænnede pr. fravænning«, som er et yderst vigtigt nøgletal for fortsat mange levendefødte. Her vil dyrlæge Jesper B. Sanden, Porcus og svineproducent Theis Nordtorp, Nordtorp Svineproduktion, samt chefforsker Vivi Aarestrup, Seges, bidrage med en række indlæg til emnet. Desuden er rådgiver og svineproducent Mette Lundsgaard på podiet med indlægget: »Hvordan får vi 1.100 kilo fravænnet gris pr. faresti årligt?«

Konsulent Poul Said Fredsted, Agrosoft, er ligeledes på programmet med en ny og interaktiv løsning til at få præsenteret besætningens data på. Og efter kaffen vil forfatter og konsulent Maiken Juul holde foredraget »Den ubekymrede medarbejder«.

Overrækkelse af Porcus-prisen 2018

Sidst men ikke mindst vil der være en gennemgang af årets resultater i Fokus 35 Vital, og der vil være kåring af den besætning, der det sidste år har rykket sig allermest i produktionsniveau, samt af den besætning, der præsterer det højeste effektivitetsniveau netop nu.

Tilmelding til stormødet skal ske med antal deltagere til kontoret senest mandag den 10. juni, og mødet er også åbent for besætningsejere eller driftsledere, som endnu ikke er med i Fokus 35 Vital-konceptet. Prisen for deltagelse er 300 kroner pr. person.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next