bannerPos

Prismodtager: - Lad os nu vise vores bedrifter frem

Årets Særlige Indsats gik til en stolt Jens Gudike Fly fra Spøttrup.

Tekst og foto: Alexander Dornwirth

Journalist
30-10-2019 15:39
Prismodtageren af Årets Særlige Indsats på årets Svinekongres, Jens Gudike Fly, Spøttrup, fik prisen for at udstille sin svineproduktion åbent, ærligt og humoristisk på Facebook. Den glade modtager håber, at det kan blive inspiration til, at flere måske får lyst til at vise deres arbejde frem og danne bro mellem land og by.

Intet årsmøde uden priser. Og prisen for Årets Særlige Indsats ved årets Svinekongres var med modtagerens arme solidt placeret op over hovedet flere gange.

Jens Gudike Fly fra Spøttrup ved Skive fik prisen for at vise sin bedrift frem på en åben, ærlig og humoristisk måde, som formanden for L&F Svineproduktion, Erik Larsen, formulerede det.

- Han er en rollemodel, som via de sociale medier (Facebooksiden »Hverdagen på Enghave«, red.) formår at bygge bro mellem land og by. Mange af de lokale unge følger hans dagligdag som svineproducent. Derudover roses han for sine gode produktionsresultater. Og så er han tilmed også fra Spøttrup (ligesom en af de andre prismodtagere, vi vender tilbage til red.) Giv en stor hånd til ham, lød det begejstret fra Erik Larsen.

Jens Gudike Fly var så stolt, at han ikke var bange for selv at gribe mikrofonen.

- Kom ind og følg min Facebookside og se de videoer, vi laver. Jeg kan kun opfordre til, at der er lidt flere på Facebook, der ville vise, hvad de laver. Man skal selvfølgelig gøre det med omtanke og tænke lidt over, hvad man siger. Men fortæl om jeres hverdag, og fortæl forbrugerne om det, I laver i staldene, for vi gør altså ikke noget ulovligt, sagde prismodtageren og høstede et enormt bifald fra salen.

 

Årets Afprøvningsvært

Prisen for Årets Afprøvningsvært gik til Søren Andersen fra Spøttrup. Og han blev præsenteret af sektordirektør for Seges Svineproduktion Christian Fink.

- Vi har et samarbejde med over 100 svineproducenter, der fungerer som afprøvningsværter. Det giver nyttig viden og indsigt i hinandens arbejde. Søren Andersen har en stab af dedikerede medarbejdere, der driver en sobesætning med 1.150 søer.

- Vi har flere fodringsforsøg oppe hos Søren. De er ofte bøvlede, og de påvirker og driller lidt i den daglige drift. Men behovet for tilpasninger bliver altid modtaget med højt humør, lød det fra Christian Fink, inden Søren Andersen modtog prisen.

 

Årets Elev

Sidst, og årets vigtigste pris ifølge Erik Larsen, var prisen for Årets Elev i dansk svineproduktion.

Vinderen blev Martin Villadsen ved Jens & Søren Nicolajsen, Gammelbygård, elev ved Asmildkloster Landbrugsskole.

Begrundelsen fra juryen var, at Martins nysgerrighed og stædighed har gjort ham til en dygtig landmand. Han er dedikeret og går i dybden med detaljerne, og lader sig inspirere af nye teknikker og hjælpemidler.

- Vi ser ham som én af fremtidens svineproducenter, lød det fra Erik Larsen, der kunne overrække en check på 6.000 kroner til Martin Villadsen.På andenpladsen kom Michelle Nielsen, der er i lære ved Kibsdal Svineavl, og på tredjepladsen kom Martin Riber Meldgaard Larsen, Bygholm Landbrugsskole, elev ved Poul Ø. Christensen. De fik henholdsvis 3.000 kroner og 1.000 kroner med sig.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.
Side 1 af 39 (774 artikler)Prev1234567373839Next