bannerPos

Prismodtager: - Lad os nu vise vores bedrifter frem

Årets Særlige Indsats gik til en stolt Jens Gudike Fly fra Spøttrup.

Tekst og foto: Alexander Dornwirth

Journalist
30-10-2019 15:39
Prismodtageren af Årets Særlige Indsats på årets Svinekongres, Jens Gudike Fly, Spøttrup, fik prisen for at udstille sin svineproduktion åbent, ærligt og humoristisk på Facebook. Den glade modtager håber, at det kan blive inspiration til, at flere måske får lyst til at vise deres arbejde frem og danne bro mellem land og by.

Intet årsmøde uden priser. Og prisen for Årets Særlige Indsats ved årets Svinekongres var med modtagerens arme solidt placeret op over hovedet flere gange.

Jens Gudike Fly fra Spøttrup ved Skive fik prisen for at vise sin bedrift frem på en åben, ærlig og humoristisk måde, som formanden for L&F Svineproduktion, Erik Larsen, formulerede det.

- Han er en rollemodel, som via de sociale medier (Facebooksiden »Hverdagen på Enghave«, red.) formår at bygge bro mellem land og by. Mange af de lokale unge følger hans dagligdag som svineproducent. Derudover roses han for sine gode produktionsresultater. Og så er han tilmed også fra Spøttrup (ligesom en af de andre prismodtagere, vi vender tilbage til red.) Giv en stor hånd til ham, lød det begejstret fra Erik Larsen.

Jens Gudike Fly var så stolt, at han ikke var bange for selv at gribe mikrofonen.

- Kom ind og følg min Facebookside og se de videoer, vi laver. Jeg kan kun opfordre til, at der er lidt flere på Facebook, der ville vise, hvad de laver. Man skal selvfølgelig gøre det med omtanke og tænke lidt over, hvad man siger. Men fortæl om jeres hverdag, og fortæl forbrugerne om det, I laver i staldene, for vi gør altså ikke noget ulovligt, sagde prismodtageren og høstede et enormt bifald fra salen.

 

Årets Afprøvningsvært

Prisen for Årets Afprøvningsvært gik til Søren Andersen fra Spøttrup. Og han blev præsenteret af sektordirektør for Seges Svineproduktion Christian Fink.

- Vi har et samarbejde med over 100 svineproducenter, der fungerer som afprøvningsværter. Det giver nyttig viden og indsigt i hinandens arbejde. Søren Andersen har en stab af dedikerede medarbejdere, der driver en sobesætning med 1.150 søer.

- Vi har flere fodringsforsøg oppe hos Søren. De er ofte bøvlede, og de påvirker og driller lidt i den daglige drift. Men behovet for tilpasninger bliver altid modtaget med højt humør, lød det fra Christian Fink, inden Søren Andersen modtog prisen.

 

Årets Elev

Sidst, og årets vigtigste pris ifølge Erik Larsen, var prisen for Årets Elev i dansk svineproduktion.

Vinderen blev Martin Villadsen ved Jens & Søren Nicolajsen, Gammelbygård, elev ved Asmildkloster Landbrugsskole.

Begrundelsen fra juryen var, at Martins nysgerrighed og stædighed har gjort ham til en dygtig landmand. Han er dedikeret og går i dybden med detaljerne, og lader sig inspirere af nye teknikker og hjælpemidler.

- Vi ser ham som én af fremtidens svineproducenter, lød det fra Erik Larsen, der kunne overrække en check på 6.000 kroner til Martin Villadsen.

På andenpladsen kom Michelle Nielsen, der er i lære ved Kibsdal Svineavl, og på tredjepladsen kom Martin Riber Meldgaard Larsen, Bygholm Landbrugsskole, elev ved Poul Ø. Christensen. De fik henholdsvis 3.000 kroner og 1.000 kroner med sig.
0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next