bannerPos

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

- Viden på tværs bliver en form for faglig festival, hvor den 20. oktober er der, vi skyder den i gang – og efterfølgende har omkring 20 webinarer i dagene efter. Og jeg kan love, at du vil få nyeste viden med hjem, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør, Seges Svineproduktion, om konceptet der afløser årets Svinekongres. Arkivfoto: Morten Ipsen
03-07-2020 08:05

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

I år kan det desværre ikke blive til den traditionsrige Svinekongres, som vi kender den. Det betyder dog ikke, at du skal undvære hverken årsmødet med beretning og debat, faglige foredrag, netværk eller gensyn. Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion har nemlig en afløser for årets Svinekongres på plads.

Datoen fastholdes - tirsdag den 20. oktober - men i stedet for et samlet møde i Herning, samles branchen i stedet i seks forskellige byer til »Viden på tværs«, som afløser dette års Svinekongres. Her bliver dagen styret fra et tv-studie, som samler foredrag og interviews fra de seks lokationer, og derudover vil der være faglige indlæg lokalt. Har du ikke mulighed for at være til stede fysisk, kan du følge med hjemmefra. Der streames nemlig live hele dagen.

- Svinekongres er en fast tradition for mange danske svineproducenter og medarbejdere. Både i forhold til faglig opdatering og netværk. Men vi kan ikke samles 2.500 mennesker i Herning i år, og derfor har vi lavet dette alternativ, hvor vi mødes færre mennesker men på flere lokationer, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Som en valgaften

Erik Larsen sammenligner konceptet med valgaften, som man kender det på tv: Værterne i et tv-studie styrer slagets gang og stiller om til lokale værter fra valgsteder og partifester i hele landet. Med »Viden på tværs« slipper du dog for partipolitik og kan i stedet høre seneste nyt om det, der interesserer dig: Dansk svineproduktion nu og i fremtiden.

- Jeg håber selvfølgelig, at så mange som muligt vil bakke op omkring dette nye koncept, så vi sammen kan være med til at udvikle dansk svineproduktion, siger Erik Larsen.

Faglig festival

Den 20. oktober er dog kun starten på »Viden på tværs«. I de efterfølgende dage, fra den 21.-23. oktober, vil der blive lavet daglige webinarer om eftermiddagen. Programmet spænder igen i år vidt, og der vil være noget for enhver.

- Viden på tværs bliver en form for faglig festival, hvor den 20. oktober er der, vi skyder den i gang – og efterfølgende har omkring 20 webinarer i dagene efter. Og jeg kan love, at du vil få nyeste viden med hjem, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør, Seges Svineproduktion.

Programmet til Viden på tværs bliver offentliggjort i midten af august, hvorefter tilmeldingen åbner. Der er begrænset antal pladser til at deltage fysisk, så sæt kryds i kalenderen allerede nu, så du er klar til at købe billet, når tilmeldingen åbner.

cab

»Viden på tværs«

»Viden på tværs« er afløseren for årets Svinekongres. Konceptet skydes i gang på lokationer rundt i landet tirsdag den 20. oktober. Det sker i følgende byer:

● Brønderslev

● Billund

● Aakirkeby

● Sorø

● Herning

● Vissenbjerg

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next