bannerPos

Nord-West-noteringen stadig uændret

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
29-06-2020 12:12
For femte uge i træk er Nord-West-noteringen uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.

 Smågrisenoteringerne er fortsat forholdsvis stabile syd fra grænsen, mens de vigtigste danske smågrisenoteringer allerede giver lidt efter. Efter forlydender stiger udbuddet på smågrisemarkedet, og det bliver efterhånden vanskeligere at afsætte frie partier. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Specielt efterspørgslen på det tyske marked er begrænset, fordi nogle tyske slagtesvineproducenter ikke kan tømme deres stalde til tiden på grund af den midlertidige lukning af Tönnies’ største slagteri i Rheda-Wiedenbrück. Derudover falder smågrisenoteringerne statistisk set typisk i begyndelsen af andet halvår. Det er således sandsynligt, at også de tyske smågrisenoteringer vil give efter i de kommende uger.
 
På det tyske slagtesvinemarked er det p.t. vigtigst at finde ledig slagtekapacitet, så udbudspuklen således ikke bliver for stor. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN lykkes det også i et vist omfang. På ISN’s svinebørs kunne der imidlertid ikke sælges et eneste parti slagtesvin i fredags. Det viser, at man p.t. ingen interesse har i yderligere partier af slagteklare grise i Tyskland. Det er derfor lidt overraskende, at den tyske slagtesvinenotering ikke er faldet endnu. 
 
På kødmarkedet er markedssituationen forholdsvis stabil. Prisen for hele slagtekroppen er endda steget med 2 cent i forrige slagteuge pga. det gode vejr.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 55,00 euro. Det svarer til 447 kroner inklusiv vægtregulering.

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next