bannerPos

Lundegaard løb med Porcus-prisen

Årets vindere af Porcusprisen blev I/S Lundegaard i Ebberup. Dyrlæge Hans Bundgaard (tv) stod for overrækkelsen af beviset til Niels Lundegaard, der har produktionen sammen med Christian Lundegaard.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
24-06-2020 09:00
Traditionen tro afslutter Porcus Svinefagdyrlæger altid sæsonfinalen i Fokus 35 Vital-gruppen med at hædre den besætning i gruppen, der har opnået størst fremgang og den besætning, som aktuelt ligger bedst i effektivitet.

Porcusgruppen »Fokus 35 Vital« var onsdag den 17. juni samlet til sæsonafslutning i lokalerne på Dalum Landbrugsskole i Odense samt med deltagere online hjemmefra og via storskærm i Nordjylland.

Årets produktionsresultater blev som altid gennemgået, og de producenter, der henholdsvis har opnået størst fremgang i det forgangne år, samt den besætning, som aktuelt ligger med den bedste produktivitet, blev hædret.

Porcusprisen gik til I/S Lundegaard v/Niels og Christian Lundegaard og deres team på bedriften i Ebberup. Besætningen har på et år præsteret en fremgang på 5,91 fravænnede grise pr. årsso og ligger nu på 35,59 fravænnede grise pr. årsso. For præstationen modtager teamet et gavekort på 4.000 kroner til bowling for alle ansatte og ejer.

Besætningen, som har opnået næstbedste fremgang det seneste år, var Hegnsgård, MS Landbrug med 5,29 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 32,8. På tredjepladsen kom Morten Sørensen, Brandstrupgård, med 5,20 flere fravænnede grise pr. årsso og dermed nu en produktivitet på 33,9.  

Bedste produktivitet

Den besætning, der lige nu har den allerbedste produktivitet, blev naturligvis også hædret.

Prisen her gik for tredje år i træk til Mette og Anders Lundsgaard og det øvrige team på Nyenstad i Søllinge.

De seneste tre måneder har bedriften haft ikke mindre end 40,61 fravænnede grise pr. årsso, og kan i øvrigt præsentere nøgletal som 19,29 levendefødte pr. kuld, 1,77 dødfødte pr. kuld og en faringsprocent på 91,78.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next