bannerPos

Konkurrence gav stor gevinst hos grisene

De 10 tørfoderautomater, som Ikast-firmaet Ikadan havde udloddet i deres konkurrence på sidste års NutriFair-messe anvendes nu med succes hos Bæklund Opformering. Privatfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
07-01-2019 08:00
Karen og Søren Bjerg, Bæklund Opformering i Hårby, vandt Ikadan tørfoderautomater sidste år på NutriFair. Den har alvor løftet resultaterne i smågrisestalden.

Hele 10 tørfoderautomater havde firmaet Ikadan udloddet i en konkurrence på sidste års NutriFair-messe.
Vinderne blev Karen og Søren Bjerg, der driver Bæklund Opformering i Hårby.

Imidlertid skulle de overveje, hvor og hvordan præmien skulle tages i brug. Sagen er nemlig den, at der på Bæklund anvendes vådfoder, og tildeling af tørfoder kun sker i klimastalden i den første periode efter fravænning.

Parret kom frem til, at det kunne være fint at få de nye tørfoderautomater ind i de resterende ti stier, som de ikke havde en First Feeder til. Men de måtte jo gerne være flytbare.

- Efter en snak med Ikadan kom vi frem til, at selvfølgelig mod ekstra betaling, fik vi automaterne leveret til montering på en plade, så de kan stå frit i stien og flyttes igen, forklarer Søren Bjerg.

Frisk foder og flere ædepladser

De nye automater har været en billig og nem måde at skaffe flere ædepladser på, så nu er der også kommet flere grise i stierne, uden at det har indvirkning på tilvæksten – tværtimod.

- Grisene vokser meget bedre, og det har givet mere luft i stalden, da de hurtigt er videre og meget mere ens, fortæller Karen og Søren Bjerg.

En anden fordel ved de nye automater er, at de tilgodeser grisenes behov for at rode, da de skal aktivere automatens runde hjul, for at få foder ud på pladen, hvor de også har mulighed for at blande det med vand.

Mere om besætningen i Hårby i denne uges LandbrugFyn.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next