bannerPos

Konkurrence gav stor gevinst hos grisene

De 10 tørfoderautomater, som Ikast-firmaet Ikadan havde udloddet i deres konkurrence på sidste års NutriFair-messe anvendes nu med succes hos Bæklund Opformering. Privatfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
07-01-2019 08:00
Karen og Søren Bjerg, Bæklund Opformering i Hårby, vandt Ikadan tørfoderautomater sidste år på NutriFair. Den har alvor løftet resultaterne i smågrisestalden.

Hele 10 tørfoderautomater havde firmaet Ikadan udloddet i en konkurrence på sidste års NutriFair-messe.
Vinderne blev Karen og Søren Bjerg, der driver Bæklund Opformering i Hårby.

Imidlertid skulle de overveje, hvor og hvordan præmien skulle tages i brug. Sagen er nemlig den, at der på Bæklund anvendes vådfoder, og tildeling af tørfoder kun sker i klimastalden i den første periode efter fravænning.

Parret kom frem til, at det kunne være fint at få de nye tørfoderautomater ind i de resterende ti stier, som de ikke havde en First Feeder til. Men de måtte jo gerne være flytbare.

- Efter en snak med Ikadan kom vi frem til, at selvfølgelig mod ekstra betaling, fik vi automaterne leveret til montering på en plade, så de kan stå frit i stien og flyttes igen, forklarer Søren Bjerg.

Frisk foder og flere ædepladser

De nye automater har været en billig og nem måde at skaffe flere ædepladser på, så nu er der også kommet flere grise i stierne, uden at det har indvirkning på tilvæksten – tværtimod.

- Grisene vokser meget bedre, og det har givet mere luft i stalden, da de hurtigt er videre og meget mere ens, fortæller Karen og Søren Bjerg.

En anden fordel ved de nye automater er, at de tilgodeser grisenes behov for at rode, da de skal aktivere automatens runde hjul, for at få foder ud på pladen, hvor de også har mulighed for at blande det med vand.

Mere om besætningen i Hårby i denne uges LandbrugFyn.

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer