bannerPos

Ikke bare sælger - men også rådgiver

Palle Hemmingsen, svinespecialist hos Unitron A/S med en Unifeeder, der hjælper smågrisene godt i gang få dage efter fødsel.

Henrik Sieben

Journalist
23-09-2018 07:00
Palle Hemmingsen er ansat som sælger hos Unitron A/S med speciale i svineproduktion, og han vil være den professionelle landmands sparringspartner og rådgiver.
- Vi skal ud over stepperne. Sådan lyder det fra Palle Hemmingsen, der for et halvt år siden begyndte som ny sælger og rådgiver hos Unitron A/S med speciale inden for reproduktion, intern KS samt foder til smågrise og salg af øvrige produkter til svineproduktion.
Unitron har eksisteret i mere end 30 år og i 2015 startede et generationsskifte, hvor Allan Staub blev 50 procent medejer og overtog direktørposten i januar i år. Der er sat øget fokus på nogle forretningsmæssige områder, ligesom der er mere fokus på at være lige så meget rådgiver som sælger.
- Unitron har valgt at udvide fokus på svineproduktion, hvor jeg nu er ansat med Fyn, Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og Sverige som arbejdsområde, fortæller Palle Hemmingsen, der tidligere har været svinerådgiver i VKST.
- Vi har altid været rigtig stærke på intern KS, herunder også når det gælder salg af mikroskoper, sædfortynder og alt det, der skal bruges i øvrigt.
Palle Hemmingsen peger i den forbindelse på, at kravene til effektiviteten hos svineproducenterne medfører, at man hele tiden efterspørger de bedste og nyeste toporner.
- Og i den sammenhæng er det klart, at ornestationerne har en force i forhold til den svineproducent, der skal finde avlsmaterialet blandt egne orner.
 

Samarbejde med svenskere

Som anført har man i Unitron valgt at udvide svinerådgivningen, og vi har indgået samarbejdsaftale med flere svenske producenter og glæder os til også at udvide den vej, lyder det videre fra Palle Hemmingsen, der samtidig oplyser, at man i det jyske har over 20 års erfarne Jan Wolmer og som nyeste skud på stammen cand. agro Ellen Møller Hansen som nyansat sælger og rådgiver.
Et af de produkter, Palle Hemmingsen især fremhæver, er den af Unitron udviklede og dansk-producerede Unifeeder, der ikke mindst fremadrettet vil gøre sig godt.
- Det er almindelig kendt, at det er vigtigt, at de små grise får gode startblandinger, og at de får det så tidligt som muligt. Imidlertid skal man være meget opmærksom på, at smågrisenes maver er sarte, og at startblandinger skal være af høj kvalitet. Derfor skal de udnyttes optimalt, så startfoderet ikke bare ender i gyllekanalen.
 
Læs mere i LandbrugØst i uge 39, der udkommer torsdag den 27. september, men allerede fra lørdag den 22. september kan ses på landbrugoest.dk.
 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next