bannerPos

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

En gennemsnitlig smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, vil med de nuværende prognoser kunne levere et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.
10-02-2020 11:05
Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

ØKONOMI For de danske svineproducenter blev 2019 et rekordår, hvor bundlinjen rundede det højeste niveau nogensinde. I særdeleshed blev der gennem året jublet hos smågriseproducenterne, som i snit leverede et resultat på 4,3 millioner kroner efter finansiering.

Men ifølge Lasse Frost, afdelingsleder for Business-afdelingen i rådgivningsvirksomheden Velas, slutter festen ikke langtfra dér.

- Samlet set må vi sige, at pilen for svineproducenterne kun peger en vej, og det er opad. Vi ser ind i et år med de bedste priser i mange år, og bundlinjerne kommer for så godt som alles vedkommende til at blive ny rekord igen, igen, siger Lasse Frost.

Tallene tager udgangspunkt i en omfattende gennemgang af mere end 400 landbrugsregnskaber.

 

Fra underskud til rekordoverskud på tre år

Helt konkret forventer Lasse Frost, at den gennemsnitlige smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, leverer et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.

Det er en markant forbedring i forhold til 2019 og milevidt fra 2018-resultatet, der endte med et gedigent underskud på knap 300.000 kroner.

Tilsvarende vil en producent af 7 kg-smågrise ende med et overskud på 5,2 millioner kroner Det er også et raketløft i forhold til 2018, hvor det endte med et beskedent overskud på 100.000 kroner.

- Kommer prognosen til at holde stik, vil det være smågriseproducenternes tredje indtjeningsrekord på bare fire år, konstaterer Lasse Frost og uddyber, at også slagtesvineproducenterne kan se frem til et flot plus på bundlinjen på 2,8 millioner kroner i 2020.

De rekordhøje indtjeninger er drevet af den afrikanske svinepest, som hærger i Kina og Østeuropa, og det får især kineserne til at købe stort ind fra Danmark. Men på samme måde, som sygdommen er en drivkraft for den stigende efterspørgsel, kan den også lukke festen natten over, understreger Velas-afdelingslederen.

eh

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.
Side 1 af 45 (885 artikler)Prev1234567434445Next